MÉS reclama al Parlament la compareixença de la delegada del govern espanyol perquè expliqui els pressuposts

Miquel Ensenyat: "El govern de Sánchez no pot amargar-se després de presentar uns pressuposts que castiguen, maltracten i discriminen a Balears"

MÉS per Mallorca ha registrat avui al Parlament una petició sol·licitant la compareixença de la Delegada del govern espanyol a les Illes Balears, Aina Calvo. La intenció és que expliqui el contingut dels PGE i les escasses inversions programades per part de l’Estat a l’arxipèlag. Segons el portaveu parlamentari, Miquel Ensenyat, "el govern espanyol no pot seguir girant l’esquena. Ha de donar explicacions del seu maltractament i respondre davant la cambra que representa als ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears".

De fet, segons Ensenyat," l’executiu de Pedro Sánchez no pot amargar-se després de presentar uns pressuposts que castiguen, maltracten i discriminen a Balears". El portaveu ecosobiranista considera "imprescindible" la compareixença de Calvo "no només perquè pugui explicar-se, sinó, el més important, que escolti als grups dels grups de Parlament, entengui les reivindicacions i que faci d’altaveu a Madrid", ha dit. Segons Ensenyat, les explicacions oferides per ara "són una presa de pèl i un intent malintencionat de disfressar uns pressuposts que són del tots "insuficients".

La petició de compareixença ha estat signada també per la diputada Joana Aina Campomar, portaveu de la formació a la Comissió d’Hisenda i Pressupost. Segons Campomar "intentar maquillar els pressuposts amb les aportacions dels convenis sectorials o els Fons Europeus, no ens distraurà per seguir actuant amb absoluta fermesa en defensa dels interessos amb l’objectiu que els comptes estatals recullin totes les partides necessàries per donar respostes a les necessitats".

De manera paral·lela a la compareixença de la Delegada del govern espanyol, MÉS per Mallorca traslladarà dilluns al Consell de Govern la proposta de convocar la comissió mixta Estat-Goib (a l’empara dels art. 125 i 126 de l’Estatut i art. 3 del DL del REIB). La proposta llençada ahir pel coordinador Antoni Noguera serà plantejada de manera formal pels consellers ecosobiranistes.