MÉS reclama al govern espanyol no deixar fora dels Fons Europeus a les petites i mitjanes empreses

Joana Aina Campomar: “Aquests fons no han de servir per perpetuar el nostre sistema actual, que és poc sostenible i gens resilient”

La diputada de MÉS per Mallorca, Joana Aina Campomar, ha reclamat avui al Parlament que els Fons Europeus que es destinaran a la reactivació econòmica tenguin en compte a les petites i mitjanes empreses. En aquest sentit ha recordat que, precisament les PIME "representen la major part del teixit empresarial de les illes". Així ha recordat que amb l’objectiu que la recuperació sigui "equilibrada" ha de tenir en compte a aquest sector. De fet, ha alertat que els riscos principals d’aquests fons són sobreendeutament i el repartiment desigual dels fons a favor de les grans empreses.

En aquest context , la diputada ecosobiranista ha recordat la fragilitat de les Illes Balears, tant des del punt de vista climàtic i energètic, però sobretot atenent a la dependència del turisme i dels serveis vinculats. Per això, ha reiterat el Compromís de MÉS per Mallorca per no desvirtuar els objectius dels Fons “Next Generation”. Així no ha dubtat a reconèixer "els dubtes que ens genera els plantejaments de l’Estat".

En aquest context Joana Aina Campomar ha insistit en assenyalar que aquests Fons "no han de servir per perpetuar el nostre sistema actual, que és poc sostenible i gens resilient. "Els fons europeus són una oportunitat única i un repte important: L’aposta pel decreixement progressiu de places, reducció de la dependència del sector turístic i potenciar per la diversificació de l’economia, impulsant la innovació, la recerca, l’economia del coneixement, la salut i els serveis socials, la formació, la digitalització, la transició energètica, l’agricultura ecològica, el producte local i la protecció del territori", ha conclòs.