MÉS reclama al govern espanyol més fons per fer front a la crisi de l’habitatge derivada pel Coronavirus

La portaveu adjunta de MÉS, Neus Truyol ha demanat avui al govern espanyol ajudes directes per a les comunitats autònomes, consells i ajuntaments amb la finalitat que puguin fer front a la crisi de l’habitatge que previsiblement s’incrementarà després del confinament. Segons Truyol, "Els microcrèdits aprovats pel govern de l’Estat són una alternativa, tot i que la solució de pagar el lloguer no pot ser només que la gent s’endeuti. Han de posar en mans dels ajuntaments i altres administracions més doblers pe ajudar les famílies que no podran tampoc acollir-se als microcrèdits".

La també tinenta d’alcalde de Model de Ciutat i presidenta del Patronat Municipal de l’habitatge de Palma, també ha explicat avui que les famílies que ocupen un habitatge del Patronat Municipal de l’Habitatge de Palma, els ingressos del qual s’hagin vist reduïts per la crisi generada per la pandèmia del coronavirus disposaran de dues opcions per a fer front al pagament del lloguer. Podran acollir-se a una reducció del 50% del preu del lloguer durant un període de quatre mesos o, si el prefereixen, ajornar aquest pagament durant l’estat d’alarma regularitzant després la seva situació al llarg de 2020 i 2021.

D’altra banda, i amb la finalitat que ningú es vegi obligat a canviar de casa en temps de confinament s’ha decidit prorrogar automàticament durant sis mesos els contractes de lloguer dels habitatges del Patronat.