MÉS reclama a Madrid el 75% de descompte aeri

Al ple del Consell de Mallorca d’avui, MÉS ha demanat el 75% de descompte aeri. Es tracta d’una reivindicació històrica de la formació, juntament amb la gestió aeroportuària i la tarifa plana interilles.

Avui, al ple del Consell de Mallorca, MÉS ha presentat una moció conjunta amb els altres partits de govern (Podem i PSIB) i El Pi, que s’ha sumat també a la petició. Es tracta d’un document per instar a Madrid a la implantació d’una subvenció del 100 de les taxes i també per augmentar el descompte al 75%. "No volem ser ciutadans de segona. No és que Madrid no vulgui compensar la nostra insularitat, és que l’aeroport de Son Sant Joan és un dels més lucratius de l’estat", ha explicat la portaveu al Consell, Mercè bujosa.

Fins ahir, a les forces polítiques de les illes hi havia un consens clar amb aquest tema, però ahir la senadora i consellera del PP al Consell, Catalina Soler, va votar en contra a Madrid. "És un fet insòlit, ahir teníem l’oportunitat d’assolir els nostres drets com a ciutadans al Senat, però una persona d’aquesta sala va votar en contra del descompte per a les illes", en referència a Soler.

No és la primera vegada que MÉS demana aquestes mesures per pal·liar la insularitat que patim. La nostra comunitat autònoma, per la seva condició, fa que els residents només tenguin l’avió com a mitja de transport efectiu i d’ús real per a comunicar-nos amb la península. La consellera de MÉS i portaveu al Consell, ha explicat que "el 75% de descompte als vols és una necessitat bàsica. La connectivitat de les illes ha d’estar compensada, volem també una tarifa plana interilles juntament amb la gestió aeroportuària".