MÉS proposa reduir el sou dels senadors per destinar-ho a la lluita contra el coronavirus

El grup de l’Esquerra Confederal al qual s’integra Vicenç Vidal (MÉS) reclama “un posicionament de consens” a la resta de grupS per ajustar les assignacions econòmiques

El grup de l’Esquerra Confederal, del qual forma part MÉS per Mallorca, ha reclamat al Senat una reunió telemàtica de la junta de portaveus per “consensuar l’ajustament de les assignacions econòmiques dels senadors i els grups mentere duri l’estat d’alarma en favor dels sitemes de salut pública”.

Segons ha explicat el senador autonòmic Vicenç Vidal, “es tracta d’estendre a tots els grups un consens per ajustar les assignacions econòmiques que rebem, tant pel que fa als nostres sous i dietes com les assignacions al grup, mentre duri l’estat d’alarma i el confinament”. A més, ha precisat el senador, “la nostra voluntat és poder transferir tots aquests doblers a la sanitat pública”. Aquesta proposta va ser registrada ja el dijous passat.

Vicenç Vidal ha valorat que “és normal i lògic que adeqüen els nostres sous a la realitat que està patint bona part de la població”. A més, ha explicat que “l’activitat als executius de tots els nivells és intensa i essencial, i per això té més sentit que la reducció de la despesa en càrrecs arribi des dels legislatius i les cambres”.

Vicenç Vidal s’integra al grup parlamentari de l’Esquerra Confederal al Senat com a senador autonòmic escollit pel Parlament de les Illes Balears. A més d’ell, en formen part senadors de les formacions Adelante Andalucía, Geroa Bai, Compromís, En Comú Podem i Más Madrid.