MÉS proposa gravar el sistema energètic tradicional i aquesta recaptació invertir-la en renovables

Aquesta proposta permetria doblar la inversió actual de les Illes en producció d’energia alternativa


"La Fiscalitat ambiental ha de servir per canviar el model energètic", ha assenyalat el diputat de MÉS per Mallorca, Antoni Reus. L’objectiu és gravar el model energètic fòssil per tal de de fomentar el canvi de model. La proposta de la formació ecosobiranista és gravar el sistema energètic tradicional i aquesta recaptació invertir-la en renovables.

Així es vol gravar les emissions de contaminants com les emissions de diòxid de sofre i òxids de nitrogen, tal com ho fan ja a Catalunya, Galícia, Andalusia, Múrcia, Comunitat Valenciana i Aragó. També es vol gravar les línies aèries de transport i distribució d’electricitat com Aragó, Castella i Lleó, Canàries i Extremadura.

Reus ha assegurat que l’objectiu no és recaptatori sinó que "s’ha de reinvertir en el sistema de renovables mitjançant inversions directes a instal·lacions als espais públics o les subvencions en instal·lacions d’autoconsum".

Es tracta d’una proposta que recull un dels #AcordsPelCanvi que és la Fiscalitat Mediambiental i que podria significar una recaptació de 2 o 3 milions d’euros, el que permetria doblar la inversió actual de les Illes en producció d’energia alternativa.