A BARCELONA ALS ACTES DE LA DIADA

Bel Busquets, David Abril i una delegació del partit participen a Catalunya de les celebracions del 9S i del 11S


Dos dies abans de la Diada d’enguany, el 9 de setembre, se celebra a Sant Boi el 40è Aniversari de la Diada del 1976, la que fou la primera demostració de força al carrer del poble de Catalunya un cop mort Francisco Franco. Llavors, però la dictadura continuava amb força i partits com el PSUC i ERC encara eren il·legals i perseguits. D’aquí la importància d’aquesta celebració després de quatre dècades, i la lliçó del seu èxit, malgrat les adversitats d’aquells temps.

Companys i companyes de MÉS per Mallorca entre ells, el portaveu David Abril han estat presents en aquest acte que s’ha celebrat a Sant Boi de Llobregat i que ha comptat amb la participació de Oriol Junqueras, president d’ERC, Miquel Salip, regidor d’ERC a Sant Boi, Anna Gabriel, portaveu de la CUP al Parlament de Catalunya, Albano Dante secretari general de Podem Catalunya, i de destacats membres de la societat civil catalana com Miquel Sellarès, organitzador de la Diada nacional de 1976, Camil Ros, secretari general d’UGT, Joan Carles Gallego, secretari general de CCO i, Oriol Pintos, membre de la Coordinadora Obrera Sindical.

MÉS per Mallorca, formació ecosobiranista que defensa el dret a decidir dels pobles i una terra lliure de servituds segueix prenent nota del millor del procés català: el seu caràcter inclusiu, desobedient, alegre i participatiu que dóna sentit als versos de Martí i Pol de què tot està per fer i tot és possible. “Condicions de manual per pensar, compartir i encetar un procés propi a casa nostra. Comencem a filar, com la Balanguera, amb la mirada posada al país germà”, ha assenyalat David Abril.

A la resta d’actes que se celebren amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, assistirà una delegació de MÉS per Mallorca formada per Bel Busquests, portaveu del partit i secretària general del PSM -que per cert, també compleix enguany 40 anys-, la diputada del Parlament de les Illes Balears Joana Aina Campomar, el conseller del Consell de Mallorca, Lluís Apesteguia i Biel Frontera, membre de l’executiva i regidor de MÉS per Inca.