MÉS POSA EN MARXA UNA PLATAFORMA DIGITAL PER GARANTIR LA PARTICIPACIÓ TELEMÀTICA

La formació aprova un reglament per adaptar-se a la nova realitat i celebra un primer Consell Polític de manera virtual

MÉS per Mallorca ha estrenat una nova plataforma digital per canalitzar tota la seva activitat política i possibilitar que tots els seus òrgans col·legiats puguin continuar al seu funcionament habitual tot i les restriccions derivades per l’emergència sanitària. D’aquesta manera, la formació ecosobiranista ja ha celebrat un primer Consell Polític de manera virtual, evitant així les reunions presencials i garantint la salut dels participants.

La nova eina digital posa a disposició de la militància una plataforma de participació telemàtica, "amb els mecanismes tecnològics corresponents per tal de garantir la interacció de la militància i alhora garantir la seguretat de la sessió i, si fos el cas, el vot secret" ha explicat el secretari d’organització Josep Ferrà. A més, segons Ferrà, "el sistema utilitzat respecta la idiosincràsia de MÉS i en cap cas minva la interacció i la participació". Així, durant el primer Consell Polític la xarxa audiovisual desenvolupada per MÉS ha fet possible la transmissió en directe així com la participació tant via xat com a través del telèfon.

Precisament, aquesta nova realitat ha fet plantejar la conveniència de revisar els procediments interns per a la celebració de reunions dels òrgans de MÉS per Mallorca i l’adopció d’acords. Així aquest primer Consell Polític ha aprovat un reglament que regula les sessions telemàtiques i que afectarà tant a l’Assemblea (general, ordinària i congressual) com al Consell Polític, la Comissió Executiva i la Permanent. Aquest reglament també és extensiu a la Comissió de Garanties, els Grups de treball sectorial, les Agrupacions locals i l’Assemblea de regidors/es i batles/es.

De manera paral·lela MÉS implementarà ben aviat (ara en fase de proves) un Software de Gestió de Membres. Aquesta eina incrementarà i millorarà la comunicació interna. Totes aquestes plataformes han estat desenvolupades pel mateix personal de MÉS i suposen un avanç tecnològic que situen a la formació al capdavant de la transformació que obliga l’era post-Covid.