MÉS, Podem i PSIB tomben la moció de PP i C’s que volia tornar al projecte inicial de la Llucmajor-Campos

"La dreta considera un greuge cada metre quadrat d’asfalt que hem eliminat"; així s’ha expressat al ple del Consell Pere Fuster, que ha acusat la dreta de donar l’esquena a les demandes de la ciutadania de l’illa i de voler tornar a un projecte que s’ha redimensionat i disminuït, i que la formació ecosobiranista encara pretén reduir fins al màxim tècnicament possible.

Fuster, ha explicat també el procés de reducció des del projecte del PP fins a l’actual. "Es tracta d’un projecte molt diferent. Vàrem trobar un projecte del Partit Popular amb un consum innecessari de territori, i la nostra feina ha sigut rebaixar el projecte per aconseguir el mínim impacte possible. Era la típica macroinfraestuctura que agrada al PP", ha remarcat Fuster.

Cal recordar que el president del Consell, Miquel Ensenyat, va anunciar el passat 27 de novembre la modificació del projecte de la carretera Llucmajor-Campos amb una nova reducció de deu metres lineals, passant de 54,82 metres a 45,50. Amb aquesta nova modificació, la carretera és 45 centímetres més estreta que la carretera de Manacor i gairebé 20 metres inferior que la que plantejava el Partit Popular. "Aquesta nova reducció de la carretera tendrà un impacte de més de 80.000 metres i serà un molt més petita que el que volia fer la dreta. El nostre model és de consum mínim de territori i d’aposta pel transport públic", en paraules d’Ensenyat.

Fuster, per la seva part, ha remarcat que "la revisió del projecte respon als Acords pel Canvi, però també al compromís de MÉS amb la defensa del territori. Això és el que ha fet MÉS, treballar per reduir-ho al màxim, i aquesta continuarà essent la nostra feina, ja que volem el projecte amb menys impacte possible".