MÉS per Palma denuncia la inacció del PP davant el rècord de precarietat laboral

La regidora de MÉS per Palma presenta una bateria de mesures per lluitar de forma eficaç contra l’atur i la pobresa centrades en fer més inspeccions de treball i ajudes als aturats sense cap prestació

“Aquesta temporada d’estiu està marcada pel rècord de turistes però també pel rècord de precarietat laboral. Què més necessita la regidoria d’Ocupació per reaccionar i ajudar als ciutadans i ciutadanes de Palma?”

El ple d’aquest mes de setembre debatrà una proposta de la regidora Neus Truyol per posar en evidència que l’actual temporada turística està donant xifres de reducció de l’atur però amb un rècord de precarietat laboral. “El 91% dels contractes del mes d’agost són temporals, un fet que provoca salaris baixos i condicions laborals precàries. Però sobretot genera pobresa i un creixement de la demanda d’ajudes en acabar els contractes”.

La regidora Neus Truyol alerta que Cort ha de reaccionar de forma urgent i donar respostes urgents i eficients perquè molts ciutadans i ciutadanes de Palma no tenen recursos ni esperança de trobar feina o són treballadors/es pobres. “Instam a Palma Activa a posar en marxa un programa específic per a la reinserció laboral per a persones aturades sense cap prestació d’atur. Aquest és un col·lectiu que està al límit i el PP no està reaccionant”.

Així mateix, la regidora de MÉS per Palma insisteix en la necessitat d’introduir els criteris de responsabilitat social en les clàusules de les contractacions que faci l’Ajuntament. És a dir, que Cort garanteixi la contractació d’aturats de llarga durada, aturats sense prestacions, membres de famílies monoparentals, joves i persones en risc d’exclusió social. “El PP està ignorant a aquestes persones”, afegeix Truyol.

Inspeccions de treball

La bateria de mesures proposades pel grup municipal inclou també instar a la Conselleria d’Economia i Competitivitat a incrementar els recursos de control i inspecció de treball per tal de garantir els drets laborals a les empreses de Palma.

“El model actual està acabat i cal posar les bases perquè la creació de nous llocs de treball es faci amb garanties de qualitat”, conclou Neus Truyol.

Documents adjunts