MÉS per Palma defensa la celebració de l’Orgull LGTBI

El candidat a la Batlia Antoni Noguera se solidaritza amb Ben Amics davant les traves de l’Ajuntament de Palma per a la celebració de l’Orgull LGTBI

MÉS per Palma es solidaritza amb Ben Amics i lamenta que l’executiu municipal no sigui sensible a les demandes plantejades per l’associació per a la tradicional celebració de l’Orgull LGTBI. L’associació no podrà celebrar aquest any la festa a l’aire lliure per l’aplicació d’una nova normativa autonòmica que elevaria els costos derivats dels tràmits burocràtics en un mínim de 4.000 euros. MÉS considera que el govern municipal ha d’implicar a les associacions que tenen una marcada responsabilitat social, com Ben Amics, i no criminalitzar-les amb impediments i taxes que resulten inassumibles per una ONG.

“El Partit Popular obstaculitza el treball de les organitzacions socials sense ànim de lucre i amb una clara funció social, i les equipara a empreses privades. Obstaculitzen la participació ciutadana i penalitzen a les associacions amb unes despeses que no poden assumir”, explica el candidat a la Batlia de Palma, Antoni Noguera.

MÉS confia en el potencial del col·lectiu LGTBI per promoure un turisme de qualitat a Palma, on podria jugar un paper determinant en la primera indústria de les Illes. La legislatura passada Noguera va presentar diverses propostes al ple municipal per potenciar el turisme LGTBI. “Promovent un segell de responsabilitat social LGTBI podríem guanyar en molts sentits. D’una banda en el compromís amb la igualtat i la visibilitat i per un altre en un visitant de qualitat que ens permeti aprofundir en les desestacionalizació turística, que és un objectiu important en la nostra economia”, explica Noguera.

MÉS es compromet, a més, a modificar la Llei autonòmica 7/2013 de 26 de novembre, de règim d’instal·lacions, accés i exercici d’activitats, perquè de cap manera suposi una limitació a les activitats de les entitats sense ànim de lucre.

La festa de l’Orgull LGTBI se celebra a nivell mundial el dia 28 de juny i commemora les revoltes de Stonewall, esdevingudes a la ciutat de Nova York en 1968. En elles, un grup d’homosexuals es va enfrontar a la policia farts de la discriminació soferta fruit de les polítiques municipals. Des de llavors cada any es commemora l’acció de lluita d’aquests herois anònims que van canviar la història dels drets de les minories.