MÉS per Palma aconsegueix que l’Ajuntament de Palma doni suport a la ILP de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

La coalició ecosobiranista considera que aquesta Iniciativa Legislativa Popular és l’única solució per al drama dels desnonaments que afecta de mitjana cada dia a 3 famílies de Palma

El regidor de MÉS per Palma Antoni Noguera es mostra satisfet després que la Comissió de Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament de Palma reunida avui hagi aprovat per unanimitat la proposició presentada pel grup municipal ecosobiranista.

JPEG - 10.2 kB

El text que ha rebut el suport de totes les forces polítiques de Cort, i que la setmana vinent es durà a aprovació en el ple previst per al dijous 28 de febrer, és el següent:

1. L’Ajuntament de Palma dóna suport a la Iniciativa Legislativa Popular per a la dació en pagament perquè la modificació que planteja afavoreix la consecució de determinats articles de la Constitució: l’article 47 que determina el dret a l’habitatge; l’article 33 que limita el dret a la propietat privada en compliment de la seva funció social i l’article 24 que garanteix la tutela judicial. Així mateix, aquesta iniciativa va en la línia de les observacions de la Unió Europea per prevenir problemes de sobre-endeutament i per tal què l’accés al crèdit es faci de forma responsable.

2. L’Ajuntament de Palma insta els grups del Congrés a tramitar la Iniciativa Legislativa Popular per a la dació en pagament per solucionar el drama dels desnonaments.

La coalició MÉS per Palma es mostra satisfeta perquè es tracta de l’aprovació d’una proposició que va més enllà dels posicionaments polítics, ja que pretén donar una solució immediata al drama que pateixen de mitjana unes tres famílies a Palma que són desnonades cada dia. "És un posicionament ètic i social, de responsabilitat urgent i ineludible. Les persones van per davant dels bancs. Hem de rescatar les persones, i no els bancs".

Antoni Noguera assegura que el contingut de la Iniciativa Legislativa Popular que va presentar la setmana passada la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca al Congrés dels Diputats és una única solució possible per lluitar contra el drama dels desnonaments.