MÉS PER MALLORCA S’OPOSA A REGALAR L’IMPOST TURÍSTIC ALS HOTELERS AFECTATS PER LA FALLIDA DE THOMAS COOK

Els ecosobiranistes donen suport a la resta de mesures per pal·liar els efectes de la fallida, com els 500 € durant 4 mesos als treballadors afectats


MÉS per Mallorca ha manifestat el seu malestar amb què es "regali" l’Impost de Turisme Sostenible als hotelers afectats per la fallida de Thomas Cook, ja que els turistes en el seu moment sí que el varen pagar als establiments.

La formació recorda que es tracta d’un impost finalista que els visitants varen abonar per a contrarestar els efectes negatius del turisme en temes mediambientals, patrimonials i socials, no per a ajudar empreses en cas de problemes econòmics; Guillem Balboa, portaveu dels ecosobiranistes, ha titllat "d’engany als turistes" i de "desvirtuar l’Impost de Turisme Sostenible" aquesta mesura.

El partit verd ha assegurat que la mesura no compta amb l’acord de les tres formacions que participen del Govern, i han assegurat que per a ajudar les empreses es poden explorar altres vies. A més, Balboa ha dubtat de l’encaix legal de la proposta i de "donar un import recaptat a qui no l’ha pagat".

Des de MÉS per Mallorca sí que s’ha donat suport a la resta de mesures del paquet anunciat, posant èmfasi en els 500€ per treballador afectat sense prestació durant 4 mesos.