MÉS Per Mallorca reivindica els valors republicans "en el discurs i en la pràctica"

La formació farà extensiva la seva proposta de commemoració del 90è aniversari de la II República a totes les forces progressistes excepte al PSOE, per la seva defensa i connivència amb la Monarquia.

L’executiva de MÉS per Mallorca ha aprovat avui una resolució instant al Consell Polític de la formació a "actualitzar el discurs republicà als nostres dies i al mateix context territorial". La proposta s’emmarca en el 90è aniversari de la proclamació de la II República, pretén ser un revulsiu per continuar liderant el disseny de polítiques transformadores, i innovadores des de les institucions, "sense oblidar els conflictes socials i mediambientals".

En aquest context, la resolució que haurà de ser ratificada aquest dimecres pel Consell Polític, clarifica el paper de MÉS per Mallorca per defensar el llegat i dels valors republicans, així com de tota la lluita antifranquista i en pro de les llibertats polítiques, civils i democràtiques a l’Estat espanyol. Així, l’Executiva ha aprovat posar en marxa una campanya per donar a conèixer a la ciutadania "la importància i la necessitat dels valors democràtics i republicans, així com de reconèixer el deute que tenim com a societat democràtica amb les persones i col·lectius que lluitaren per la llibertat". Un compromís que també inclou suprimir de la vida i via pública els vestigis que exalten, encara avui en dia, la ignominiosa dictadura franquista.

En aquest sentit, l’Executiva farà extensiva tant la campanya com la commemoració de l’efemèride a la resta de forces progressistes i republicanes. Una invitació, però, que no inclourà al PSOE després del seu reiterat posicionament en defensa de la monarquia espanyola. MÉS per Mallorca considera que no pot compartir cap commemoració de la República amb qui sistemàticament s’oposa a retirar el nom de la Plaça Joan Carles I a Palma, o veta al Congrés dels Diputats una investigació que permeti esclarir els continus escàndols que afecten la família del Rei Felip VI.

Precisament, el document aprovat recorda que en l’actual context en què l’extrema dreta és present a les institucions i el discurs negacionista de la democràcia republicana són normalitzats MÉS per Mallorca apostarà per reivindicar, els valors republicans "en el discurs i en la pràctica".