MÉS per Mallorca rebutja la pressió de Matutes per influir en la llei de racionalització

Campomar: “El senyor Matutes ha deixat molt clar que la disposició transitòria 14 era per afavorir els seus interessos”


La diputada de MÉS per Mallorca, Joanaina Campomar, ha mostrat el seu rebuig a les pressions que ha exercit l’empresari Abel Matutes per intentar influir en la llei de racionalització, que s’aprovarà aquest dimarts al ple i que inclou una esmena per limitar els usos i aprofitament dels terrenys. “El senyor Matutes ha deixat molt clar que la disposició transitòria 14 era per afavorir els seus interessos”, ha assegurat la diputada ecosobiranista, que ha recordat que MÉS per Mallorca va votar en contra d’aquesta esmena i que votarà a favor de la que s’inclourà a la llei de racionalització perquè “s’han de defensar els interessos de tota la ciutadania”.

La llei de racionalització, a més de delimitar els usos dels terrenys i concretar perquè no hi hagi dubtes sobre aquests usos, també promou altres modificacions. Campomar ha destacat les modificacions que fa a la Llei de turisme pel que fa a les estades turístiques, on s’introdueix transitòriament una regulació de mínims per la modalitat de lloguer turístic de 60 dies de l’habitatge habitual. També afavoreix l’aplicació de normatives europees pel que fa a les garanties i obligacions que han de complir les agències de viatge, a més de fer front a la demanda col·lectiva del sector de guia turístic en què es demanava la convocatòria de proves per exercir la professió. Respecte a la llei de funció pública, també es fan modificacions puntuals per donar cobertura jurídica a la carrera professional, a més de garantir que el personal docent interí que hagi treballat tot el curs escolar pugui cobrar els mesos d’estiu.

Joanaina Campomar també ha destacat el debat sobre la llei de camins de Mallorca, “una normativa que estableix un règim jurídic per recuperar i promoure l’ús dels camins públics”. Campomar ha assegurat que amb la llei s’aconseguirà que els camins públics siguin per a tothom, a més de donar instruments a institucions locals i ciutadania per promoure i incentivar-ne l’ús.

Bauzá

La diputada ecosobiranista ha valorat la decisió de l’expresident del Govern, José Ramón Bauzá, de presentar-se per liderar el Partit Popular en l’àmbit estatal. “Bauzá ens ha demostrat que és capaç de fer per aquestes illes com a president del Govern i ens ha demostrat el que és capaç de fer com a senador: res”. Campomar ha subratllat que “MÉS per Mallorca només qüestionarà la feina del senyor Bauzá com a senador de les Balears” i que “serà notícia quan hagi aconseguit alguna cosa com a representant de la ciutadania illenca, cosa que encara no ha fet. Lamentam que la seva tasca com a senador no hagi estat profitosa per a la nostra ciutadania”.