MÉS per Mallorca rebutja la fusió de BMN amb Bankia

Abril: “L’únic que quedarà de «Sa Nostra» és que Rato i Blesa ara també seran «nostres»”


Des de MÉS per Mallorca volem manifestar el nostre rebuig a la decisió del FROB de procedir a la fusió de BMN (que engloba l’antiga caixa de Balears, «Sa Nostra»), una decisió que segons el portaveu parlamentari David Abril, «enterra definitivament la visió social i de proximitat del que varen ser les caixes d’estalvi».

Segons el grup ecosobiranista, «es tracta d’una decisó que tindrà conseqüències, en termes de reducció d’oficines i personal a les nostres Illes, perquè respon única i exclussivament a criteris de rendibilitat. Una rendibilitat, per cert, orientada a privatitzar la part «bona» i deixar-nos la «dolenta», que pagarem entre tots els contribuients amb doblers públics, mentre no s’han assumit encara ni responsabilitats ni polítiques ni corporatives mentre part del procés de les antigues caixes segueix judicialitzat.

Per a Abril, «aquest procés de fusió servirà per amagar les mangarrufes que es varen fer tant a Caja Madrid com a Sa Nostra, i que quedin diluïdes. L’únic cert i segur de tot això és que a partir d’ara és que de «Sa Nostra» no quedarà res, que els antics clients de la caixa de Balears ara ho seran de Caja Madrid, i en canvi el Sr. Blesa i el Sr. Rato sí que seran «nostres».

Abril ha lamentat que no s’aprovàs en el seu dia la comissió d’investigació parlamentària, iniciativa de C’s a la qual des de MÉS per Mallorca hi donàvem suport, i ha anunciat «noves iniciatives parlamentàries per manifestar el rebuig al procés de fusió decretat avui pel FROB i les seves conseqüències».