MÉS per Mallorca qualifica la llei de consultes com una eina per millorar la nostra democràcia

Gallardo: “El senador autonòmic escollit ahir és una estafa democràtica”


El diputat ecosobiranista Miquel Gallardo ha explicat aquest dimecres en roda de premsa dues lles importants que aniran al ple del pròxim dimarts. La primera que ha destacat ha estat la de consultes, una normativa que, en paraules de Gallardo, “ens permetrà millorar la nostra democràcia”. “És una manera de fomentar la democràcia participativa en equilibri amb la representativa”, ha remarcat el diputat, qui ha explicat també que “dins el marc legal jurídic vigent arriba fins al màxim possible per donar veu a la ciutadania”.

L’altra llei que es debatrà en el ple serà la del voluntariat. “És una normativa que compleix amb la demanda de les entitats de voluntariat”, ha dit Gallardo. Aquestes entitats reclamen una actualització de la llei de 1998 perquè la normativa s’adapti a la realitat actual del sector, i és el que s’ha aconseguit amb aquesta. “Regularà altres àmbits del voluntariat més enllà del social i donarà garanties a les persones voluntàries”, ha explicat Gallardo.

Senador del PP

Miquel Gallardo també ha fet referència a la decisió que es va prendre ahir al ple sobre el senador autonòmic: “És el primer primer senador autonòmic de la història que ni tan sols haurà d’agafar un avió per anar a Madrid a fer la seva feina. El que sí farà és cobrar els doblers que li pertoquen com a senador”. El diputat ecosobiranista ho ha qualificat com a “estafa democràtica” i insta a “cercar mesures perquè no es torni a repetir una situació així”.