MÉS per Mallorca pressiona per salvar l’ocupació de Bankia i CaixaBank i reforçar la banca pública

La formació ecosobiranista presenta una iniciativa parlamentària en contra de la fusió anunciada per les dues entitats

MÉS per Mallorca ha presentat aquest dimecres una iniciativa parlamentària per demanar al govern espanyol que s’oposi a la fusió entre Bankia i CaixaBank i miri pels treballadors de les dues entitats evitant “acomiadaments massius”. A més, la Proposició No de Llei (PNL) demana assegurar que Bankia retorni els 20.000 milions del rescat financer i que es potenciïn la banca pública, les caixes i la banca ètica.

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha destacat que la fusió és “un despropòsit que agreujarà la vulnerabilitat i precarietat de moltes famílies” i un desastre per a l’ocupació, especialment a les Balears, ja que els sindicats denuncien que l’operació “pot suposar la destrucció del 50% dels llocs de feina”. “L’objectiu és la reducció de costos, la reducció de plantilles i el tancament d’oficines”, ha assenyalat Ensenyat.

La secretària de la mesa i representant de MÉS a la comissió d’Hisenda i Pressupostos, Joana Aina Campomar, ha destacat que “amb aquesta fusió es perd l’oportunitat de crear una banca pública i es fa cada vegada més difícil recuperar els 20.000 milions d’euros que encara deu Bankia als contribuents”. A més, ha assegurat que “la fusió no serveix per impulsar la modernització del teixit productiu”.