MÉS per Mallorca no assistirá a la recepció reial

“Defensam els valors republicans i l’elecció del o la cap d’Estat”.
Només acudirà a l’acte el president del Consell de Mallorca Miquel Ensenyat, en qualitat de representant de tots els mallorquins i mallorquines

JPEG - 765.5 kB
fotografia: Getty

MÉS per Mallorca declina la invitació de la Casa Reial a la recepció de Felip VI a l’Almudaina. La no assistència a l’acte es fonamenta en la necessitat d’assumir canvis de model en la nostra societat. MÉS per Mallorca creu convenient revisar la Monarquia com a institució no democràtica, per que sigui la ciutadania qui pugui decidir el tipus de model de cap d’Estat que vol. És important un dels eixos del projecte polític d’aquest partit és la democràcia real i la defensa dels valors republicans, tal com es pot constatar en el document CRIDA, que varen signar les tres formacions polítiques, el mes de febrer de 2013:

“La defensa d’una democràcia real on la ciutadania sigui el motor de la presa de decisions polítiques, enfront de l’actual deriva autoritària i encara mancada de transparència a massa nivells. Una democràcia que comença als pobles i als barris, basada en el municipalisme i fonamentada en el dret a decidir en les petites i les grans qüestions que ens afecten. En aquest sentit, defensarem els valors republicans i l’elecció democràtica del o la cap d’Estat”.

Al mateix temps cal recordar que fa més de dos anys que MÉS per Mallorca ha fet campanya per reclamar #MariventObert. El que significaria que el Palau de Marivent sigui d’ús públic, en benefici dels ciutadans de les Illes, “amb usos artístics i culturals, i que permetin que el govern deixi d’aportar el milió i mig d’euros públics anual per a la residència estival dels monarques’, s’assenyalà llavors des de la formació política. Cal destacar que en sintonia amb aquests plantejaments s’ha donat una passa important, ja que un dels #AcordspelCanvi que varen firmar Podem, PSIB-PSOE i MÉS va ser obrir al públic el Palau de Marivent i el seu recinte, que pagam tots i totes. Des d’aquesta formació s’insta a donar les passes necessàries per retornar quan abans Marivent a la ciutadania, ja que no s’ha d’oblidar que va ser una cessió del pintor i filantrop grec Joan de Saridakis al poble de les Balears, durant la dictadura de Franco, perquè fos un museu i centre cultural per les seves col·leccions d’art.

Per tot això des de MÉS per Palma també es reclama “els jardins i l’espai lliure per a tots els veïns i veïnes, i convertir l’espai verd en un espai més per al barri i la resta de la ciutat”

Tot i declinar la invitació a la recepció d’avui a l’Almudaina, a la qual no assistirà cap regidor, ni cap conseller de MÉS per Mallorca, la formació es manifesta obert a establir un diàleg obert amb la Casa Reial, per poder traslladar les demandes i sentiments de la part de la població mallorquina que representa. Així com poder escoltar els plantejaments de SSMM, amb l’objectiu de construir una societat més justa i unes institucions més transparents i democràtiques.