MÉS per Mallorca insta al govern espanyol a concretar el Règim Especial per a les Balears

Ferrà: “Apostam per un model energètic basat en energies renovables on no tenen cabuda les prospeccions”


El portaveu del grup parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha explicat aquest dimarts les propostes que es debatran al ple extraordinari de dimecres i ha valorat els dos anuncis del govern espanyol durant aquesta setmana. Respecte a les afirmacions sobre la reforma del sistema de finançament i la no derogació de la reforma laboral, el també diputat ecosobiranista ha assegurat que “no podem compartir de cap manera des de MÉS per Mallorca”. Ferrà ha demanat a l’executiu de Pedro Sánchez que compleixi amb quatre punts importants per treballar en el present i en el futur: la concreció del REB, la materialització del full de ruta del sistema de finançament, uns pressupostos generals per a 2019 que no deixin a la coa de les aportacions per part de l’Estat i la publicació de les balances fiscals.

D’altra banda, Josep Ferrà, ha explicat la llei de prospeccions, “una llei necessària que garanteix tres punts importants del model de govern dels Acords pel Canvi: polítiques de medi ambient, de transició energètica i l’aposta per un turisme sostenible i de qualitat”. Ferrà ha incidit en què “apostam per un model energètic basat en energies renovables on no tenen cabuda les prospeccions” i ha recordat que amb aquesta llei també es compleix amb una proposta d’aquest Govern: la de crear un corredor de migracions de cetacis.

Cal recordar que aquesta proposició de llei ja s’havia presentat, però que el govern espanyol la va vetar i la Mesa del Congrés ho va acceptar. Ara, però, amb la resolució del Constitucional la situació canvia i, a més, el nou govern espanyol encapçalat pel PSOE ha mostrat ja el seu compromís de no dur a terme el vet, igual que ho ha fet Ciutadans, tot i que s’han mostrat ambigus fins al darrer moment.

Josep Ferrà també ha demanat que totes les forces del Govern instin a la derogació de la reforma laboral, una reforma que posa límits a les polítiques en protecció de la classe treballadora i contra l’explotació laboral que ha dut a terme l’Executiu balear. “Que no sigui un govern d’esquerres el que freni la derogació de la reforma laboral o el sistema de finançament”, ha conclòs Ferrà.

El portaveu parlamentari ha explicat que la Comissió de justícia del Senat debatrà una moció que va sorgir arran d’una PNL presentada per MÉS per Mallorca al Parlament en què s’instava a la creació de dos jutjats socials a Mallorca i un a Eivissa. En aquesta Comissió, ha apuntat, també es debatrà la cració d’un nou jutjat de violència contra les dones a Mallorca, a més de l’increment de recursos per al jutjat número 1. Josep Ferrà ha instat al Partit Popular a què doni suport a totes dues iniciatives.

La diputada ecosobiranista, Joanaina Campomar, ha recordat que al ple extraordinari es debatrà la proposta de l’eliminació d’aforaments a les Balears, una proposta que “esperam que després que s’hagi aprovat en aquesta Cambra es pugui aprovar al Congrés”.