MÉS per Mallorca inicia el procés per constituir la marca estable que es presenti a les eleccions de l’estat

Aquest camí s’inicia conjuntament amb MÉS per Menorca i Ara Eivissa

Antoni Noguera: “és propòsit aglutinador, plantejat amb temps i sobretot, amb aspiracions fermes per arribar a Madrid”

El consell polític de MÉS per Mallorca va aprovar aquesta setmana l’inici del procés de constitució d’una marca estable, conjuntament amb MÉS per Menorca i Ara Eivissa, amb l’objectiu de poder arribar a Madrid.

Es van aprovar dos documents: el de les bases d’aquest projecte insularista, per una banda, i per l’altra, un decàleg que serà el corpus ideològic d’aquest nou espai polític. Aquests documents s’hauran de ratificar en assemblea i es planteja que la presentació oficial d’aquest nou projecte insularista, sobiranista, feminista i d’esquerres es presenti el mes de juny.

Segons el coordinador ecosobiranista, Antoni Noguera, "aquesta és la primera vegada que plantejam un projecte sòlid i estable amb els partits germans de les altres illes". Segons el mateix Noguera, aquest és un "propòsit aglutinador, plantejat amb temps i sobretot, amb aspiracions per tal que la veu de les Illes Balears i la dels seus ciutadans puguin arribar a Madrid".

En relació amb els documents aprovats, les bases principals d’aquest nou projecte, fixen una marca estable que perduri en el temps per les conteses vinents a l’estat, per superar la improvisació electoral definida en les darreres eleccions generals. Segons Noguera, "la intenció és generar un vincle més important amb la ciutadania i convertir-nos amb l’autèntica força útil de les eleccions vinents en l’àmbit estatal".

La fórmula que s’emprarà serà la de formar una marca estable que transcendeixi dels partits i que es pugui constituir com un partit instrumental, una federació o una coalició. En aquesta nova fórmula es plantejaran unes primàries obertes per implicar a la ciutadania i a les entitats en aquest procés, a més de demanar una recollida de suports per poder conformar una candidatura competitiva que pugui arribar a molts sectors de la nostra societat.

En relació amb el decàleg, aquests són els plantejaments que marcaran el corpus ideològic d’aquest nou espai:
- Sobirania
- Autogovern
- Un nou model econòmic
- Prosperitat compartida
- Ecologisme polític
- Cultura, llengua i país
- Feminisme per la igualtat
- Democràcia
- Confederalisme
- Agenda Europea

El coordinador de MÉS per Mallorca, ha sentenciat que "aquest procés ha de servir per fer història i que la veu de les Illes Balears pugui ser escoltada a Madrid, després de 40 anys d’injustícies repetides i seguides cap al nostre país".