MÉS per Mallorca impulsarà la sortida dels ajuntaments de la FEMP i farà les despeses necessàries a pesar de la llei Montoro

El coordinador general dels ecosobiranistes, Antoni Noguera, ha informat d’aquesta decisió acompanyat pel batle de Mancor de la Vall i la batlessa de Llubí

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha informat aquest dimarts en una roda de premsa que els diferents grups municipals de la formació presentaran mocions per impulsar la sortida dels ajuntaments de Mallorca de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) arran de l’acord assolit entre aquesta entitat i el govern espanyol. Per a Noguera, l’acord assolit és “una vergonya” i "estafa que han patit els ajuntaments". El coordinador també ha denunciat “la perversió que han fet el Partit Popular i el Partit Socialista d’espais com la FEMP” que acaba provocant situacions com que la Federació de Municipis aprovi acords que no beneficien els municipis.

Així mateix, els batles i batlesses de MÉS que la seva situació als equips de govern i als plens els ho permeti, com és el cas tant de Mancor com de Llubí, rebutjaran l’acord amb el govern Sánchez i incompliran si és necessari les restriccions a la despesa que imposa la llei Montoro per “destinar a aquesta crisi sanitària i socioeconòmica tots els recursos necessaris”.

El batle de Mancor de la Vall, Guillem Villalonga, ha anunciat que “Mancor sortirà de la Federació de Municipis i no participarà de l’acord entre la Federació i l’acord”. A més, l’equip de govern “deixarà d’acatar la llei Montoro” a fi de donar resposta a les necessitats del municipi que, entre d’altres, són fer un vial per donar accés a una nova escola. “No entenem com, tenint dobelrs als bancs, hem d’anar a demanar préstecs”, que és l’única alternativa que els quedaria a ajuntaments com el de Mancor degut als efectes de la llei Montoro i del nou acord assolit.

De fet, la batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, ha explicat com “vàrem haver de fer un préstec per fer una escoleta tenint els doblers al banc” i que això els ha suposat no complir la regla de despesa i, per tant, no poder fer inversions necessàries. “Tot és un despropòsit que no ajuda als municipis, perquè la única solució que ens donen ara per poder fer inversions és tornar-nos endeutar”, ha explicat Perelló.