MÉS PER MALLORCA IMPULSA UNA INICIATIVA PER REGULAR LA MORT DIGNA

Amb el suport de MÉS per Mallorca el Parlament ha acordat instar el Govern espanyol a desenvolupar una Llei que reguli l’eutanàsia i que permeti la mort digna. La iniciativa impulsada conjuntament amb els partits del Pacte té l’objectiu de garantir la llibertat i l’autonomia de les persones a l’hora de morir, mitjançant els mitjans i la seguretat jurídica necessaris.

Durant la defensa de la iniciativa, el portaveu ecosobiranista, Miquel Ensenyat, ha explicat que “res ni ningú pot justificar el patiment inútil d’una persona o l’allargament artificial de la vida contra la seva voluntat”. En aquest sentit, Ensenyat, ha recordat que
“cal remoure consciències i avançar en una qüestió que, encara que alguns no vulguin, és una demanda i una acció de dignitat”. Així ha indicat que les Balears han de seguir el camí de països com Holanda, Bèlgica, Luxemburg, el Canadà o alguns estats dels Estats Units i d’Austràlia, on l’eutanàsia ja és legal, pública i els requisits estan ben regulats. En aquest context ha afegit que a l’Estat, segons el CIS, més d’un 75% de la població és partidària de legalitzar l’eutanàsia.

Miquel Ensenyat ha emfatitzat davant la cambra que “la mort digna és un dret, exercir-lo és una necessitat, i la llei que en reguli el com, els mitjans i les garanties no hauria de demorar-se més. L’eutanàsia no és un assassinat, tampoc és un suïcidi assistit. És donar compliment quan no hi ha possibilitat de viure com u desitja i vol, de posar fi a un turment”.