MÉS per Mallorca i set formacions polítiques més reclamen que es respectin les decisions del poble català

Aquestes formacions treballaran per obrir un nou temps en les relacions entre les nacions de l’Estat


Coincidint amb la celebració de la Diada, vuit formacions polítiques realitzaren, el 10 de setembre, una trobada a Barcelona per donar suport al poble català i obrir una via de solidaritat activa davant les amenaces i atacs al procés obert en aquest país.

Andecha Astur, Bloque Nacionalista Galego (BNG), Bloc Nacionalista Valencià (Bloc), Chunta Aragonesista (CHA), Euskal Herria Bildu (EH Bildu), Izquierda Castellana (Izca), MÉS per Mallorca (MÉS) i Puyalón de Cuchas reconeixen el caràcter plebiscitari i/o constituent d’aquests comicis. A la vegada aquestes vuit formacions polítiques assenyalen que la situació de Catalunya, i com la comunitat internacional, la Unió Europea i l’Estat espanyol facin front a aquesta situació, determinaran en gran mesura les possibilitats d’habilitar un marc de respecte al dret de les nacions a adoptar lliurement les decisions que afectin el seu futur.

A la trobada, representants de Galícia, Castella, Mallorca, València, Euskal Herria, Aragó i Astúries adoptaren una declaració en la qual es reclama respecte cap a les decisions que adopti la ciutadania del Principat el 27 de Setembre. Les vuit formacions polítiques, entre les quals hi ha MÉS per Mallorca, es varen comprometre a coordinar respostes davant les mesures que pugui adoptar l’Estat contra Catalunya, i a compartir iniciatives per fer avançar les reivindicacions sobiranistes en els seus països.

Documents adjunts