MÉS PER MALLORCA FIXA EL RESCAT SOCIAL I EL CANVI DE MODEL COM A PRIORITATS DAVANT EL NOU CURS POLÍTIC

L’executiva ecosoberanista també reclama millorar el finançament autonòmic, derogar la Llei Montoro i impulsar el municipalisme

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha defensat avui davant l’executiva de la formació les línies estratègiques que marcaran el nou curs polític. Noguera ha destacat que davant una situació de crisi social i econòmica, “és ben hora de fer una aposta clara i ferma per reforçar els serveis públics”. En aquest context ha assegurat que “només amb una arquitectura institucional de caràcter públic que consolidi pilars bàsics com la Sanitat, Educació i Protecció social, podrem garantir que tothom pugui tirar endavant. Ara no podem repetir els errors de crisis passades. Al 2008, el PP (balear i estatal) aprofità per desmantellar, retallar i privatitzar serveis. Ara hem de rescatar persones i no entitats financeres” ha dit.

Durant aquesta executiva, celebrada de manera telemàtica, s’ha posat de manifest que “la crisi actual ha visualitzat allò que des de MÉS venim alertant des de fa molt de temps; un model productiu excessivament vulnerable i exposat a factors externs” ha explicat Noguera. Així, amb el suport de l’executiva MÉS seguirà fent feina per revertir la situació. “Mentre avançam en la reconversió cal intercedir perquè els fons que arribin i els recursos propis de les Illes s’inverteixin en accions que, a banda de generar llocs de feina i protegir a la ciutadania de la crisi sanitària, social i econòmica, obrin el camí a un model més diversificat. Aquest model ha de ser més just (equitatiu i repartiment riquesa) i , per descomptat, basat en la sostenibilitat”.

Durant la trobada la direcció ecosobiranista també ha acordat defensar que La crisi no ha de ser una excusa perquè les reivindicacions justes de finançament quedin en l’oblit o un segon pla. “Som el territori de l’àmbit europeu més afectat i això comporta que hem de ser el territori que rebi més. Aquestes injeccions econòmiques, específiques fer plantar cara a la situació actual, no han d’eclipsar altres reivindicacions: REB, la escassa incidència dels pressuposts generals de l’Estat a les Illes o la condonació de part del deute derivat de l’infrafinançament històric)”.

Finalment, Antoni Noguera ha destacat que “La crisi ens deixa altres lliçons; la gent ha comprovat, per exemple la importància de controlar des d’aquí els nostres ports i aeroports. La cogestió aeroportuària és un bon exemple del que significa tenir sobirania. A nivell econòmic, l’intent de confiscar els estalvis dels ajuntaments també ha evidenciat com d’important és dotar als ajuntaments de més i millor finançament. Hem de fer pedagogia, però hem avançar més”, ha conclòs.