MÉS PER MALLORCA EXIGEIX AL GOVERN DE L’ESTAT MESURES PER PAL·LIAR L’ATURADA DE L’ECONOMIA

La Sectorial d’Economia del partit creu que “l’Estat ha de compensar els autònoms, les microempreses i les PIME després de decretar l’aturada de l’economia”

La Sectorial d’Economia de MÉS per Mallorca ha elaborat un document on s’analitza l’impacte sobre la part més feble del teixit productiu de l’aturada de tots els serveis no essencials de l’economia decretada pel govern de Pedro Sánchez. En la seva anàlisi, els ecosobiranistes asseguren que el confinament és “la millor mesura sanitàriament parlant” perqò que cal “acompanyar-la d’un paquet important d’ajudes econòmiques i administratives”.

Segons especifica MÉS per Mallorca, el gruix de les seves propostes econòmiques anirien dirigides “únicament als autònoms i a les empreses de menys de 250 treballadors, o de menys de 6 mlions d’euros de facturació anual”. Entre d’altres, es recullen mesures aplicades a altres països de l’entorn europeu com ara excloure el pagament de lloguers i hipoteques a les petites i mitjanes empreses i autònoms que han de tancar a causa de la covid 19 (com a França) o instaurar un bo de 600 euros als autònoms que tenguin pèrdues fins dos mesos després de l’estat d’alarma (igual que a Itàlia).

Un dels membres de la sectorial i també conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local al Consell de Mallorca, Jaume Alzamora, ha destacat altres propsotes com ara “obrir una línia d’ajudes per a la modernització d’empreses, pagar prestacions als autònoms afectats per la malaltia o l’aïllament o flexibilitzar o congelar el pagament de les quotes durant tot l’any 2020”.