MÉS per Mallorca, El Pi i Més per Menorca reclamen la unanimitat de totes les forces polítiques en defensa del REIB

Les tres formacions esperen que la setmana vinent el Parlament aprovi el recurs d’inconstitucionalitat contra els PGE

MÉS per Mallorca, El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS i Més per Menorca reclamen la unanimitat de totes les forces polítiques en defensa del REIB. Les tres formacions esperen que la setmana vinent el Parlament aprovi el recurs d’inconstitucionalitat contra els Pressupostos Generals de l’Estat. Una iniciativa que té per objectiu que s’apliqui d’una vegada per totes el Règim Especial i que s’posi fi a la discriminació estructural de les Balears.

El portaveu adjunt d’El Pi, Pep Melià, el portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat i el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, han deixat clar que la proposta, que es va presentar al registre del Parlament el passat 21 de gener, és un gest necessari per reclamar que s’atengui el fet insular i en defensa dels interessos generals de la ciutadania de les Illes Balears. Les tres formacions demanen que l’Estat compleixi amb l’art 138 de la Constitució i amb l’Estatut que protegeixen la insularitat.

La diputada de MÉS per Mallorca, Joana Aina Campomar ha explicat que el recurs pretén un reconeixement jurídic que reconegui els fons per compensar la insularitat. Campomar ha criticat que el govern espanyol es "desentengui" de les Illes Balears i sigui "incapaç d’aprovar el Règim fiscal de les Illes Balears que ara en un moment tan difícil podria ajudar a moltes empreses".