MÉS per Mallorca denuncia el col·lapse i la manca de personal per tramitar les prestacions d’ERTO i atur al SEPE

El diputat i membre de la Permanent Joan Mas ‘Collet’ diu que “l’Estat està incomplint amb els ciutadans de les Illes Balears i no és capaç de tramitar totes les ajudes que els corresponen”

MÉS per Mallorca ha denunciat avui dissabte en un comunicat la “manca de personal per tramitar les prestacions d’ERTO i atur a les oficines del SEPE a les Illes Balears”. Segons ha explicat el diputat i membre de la Permanent de la formació Joan Mas ‘Collet’, “l’Estat està incomplint amb els ciutadans de les Illes Balears i no és capaç de tramitar totes les ajudes que els corresponen”. De fet, Collet ha concretat que, segons denuncien els sindicats, l’actual plantilla a les Balears és d’entre 220 i 230 treballadors, però més de la meitat són interins que han començat a fer feina a l’abril sense coneixements previs de com funciona el servei.

Segons denuncien els sindicats, a partir de l’Estat d’alarma de l’abril passat, la càrrega de feina es va multiplicat per 5 a les oficines de tot Espanya, mentre que es va multiplicar per 13 a les oficines de les Illes Balears. A més, Mas ha explicat que “els sistemes informàtics tenen entre 30 i 40 anys” i “les línies telefòniques estan saturades i només hi ha 9 teleoperadors per a 200.000 ERTO”. “El govern espanyol no pot permetre que els treballadors i els usuaris del SEPE a les Illes Balears estiguin desesperats com estan”, ha dit. Mas, ha lamentat el mal funcionament del SEPE i ha recordat que amb manco recursos el Govern de les Illes Balears ha gestionat molts més expedients laborals. "Si el govern espanyol és incapaç de donar un bon servei ha de transferir les competències, dotar-les bé econòmicament i deixar que aquí gestionem per milllorar els serveis públics, ara més necessaris que mai", ha assenyalat.

Així mateix, les noves mesures com el tancament de la restauració fa que “les sol·licituds augmentin sense que augmenti el personal i es retarda tota la feina”. Per això, des de MÉS per Mallorca es demana que s’escolti als sindicats, que exigeixen més contractacions i que no s’acomiadi els interins contractats l’abril passat.