MÉS per Mallorca demana un IVA cultural del 0% per a minimitzar l’impacte de la crisi causada pel coronavirus al sector.

Segons Antoni Noguera "hem de fer com Alemanya i incloure la cultura com a bé de primera necessitat". El senador Vicenç Vidal traslladarà la proposta al Senat


El coordinador de MÉS
per Mallorca Antoni Noguera ha demanat avui al govern espanyol mesures concretes i immediates per a protegir el teixit cultural davant l’impacte provocat pel coronavirus. Així, ha demanat a l’Estat que rebaixi l’IVA cultural. La proposta és que Pedro Sánchez redueixi l’IVA cultural al 0%, "assimilant-lo al de l’àmbit educatiu". D’acord amb Noguera, “el sector cultural té més dificultats que altres”. Per això, assegura, "cal actuar immediatament amb mesures decidides i valentes, ja que en aquests moments perilla la supervivència del ja delicat ecosistema cultural". Segons Noguera "el fràgil equilibri que mantenia viu el sector ha quedat tocat per les mesures dictaminades arran de l’emergència sanitària". De fet, "les mesures restrictives han aturat l’activitat d’un sector precaritzat que ara més que mai té el repte de la subsistència".

En aquest context, i davant les dificultats per a fer front a la crisi del COVID-19 i la necessitat de prendre mesures polítiques per a encarar-ho, MÉS traslladarà la seva proposta sobre l’IVA al Senat. El senador Vivenç Vidal registrarà una moció al respecte i demanarà al govern espanyol si ja ha previst un pla de contingència que permeti la supervivència del sector.