MÉS PER MALLORCA DEMANA UN ACORD VALENT DE LES ESQUERRES I EL SOBIRANISME PER CONSTITUIR UN GOVERN A L’ESTAT

El canvi climàtic, els drets laborals, la multinacionalitat i l’habitatge, els principals reptes que MÉS per Mallorca reclama al futur govern de l’Estat

L’Executiva de MÉS per Mallorca s’ha pronunciat a favor d’un pacte entre el PSOE, Podem i els partits nacionalistes i sobiranistes a nivell estatal.

Els ecosobiranistes han titllat d’"irresponsabilitat" la simple possibilitat d’anar a eleccions anticipades "en un moment en què l’extrema dreta ha entrat al Congrés i està en creixement arreu d’Europa".

Guillem Balboa, coportaveu de MÉS per Mallorca, ha posat Balears com un exemple de " la capacitat de les esquerres de posar-se d’acord, sovint amb enormes dificultats, a favor de la ciutadania". Segons Balboa "si un pacte a la balear no és possible a nivell d’Estat és per pur tacticisme bàsicament de PSOE i Podem, i és a aquests partits a qui cal apel•lar", alhora que ha recordat el greu de responsabilitat dels sobiranistes catalans "malgrat tenir els seus dirigents vergonyosament a la presó i a l’exili".

Els ecosobiranistes no han entrat a valorar quina hauria de ser la composició de l’Executiu estatal, malgrat que consideren que seria òptim que el PSOE abandonàs dinàmiques de vella política i se constituís un consell de ministres que reflexàs la pluralitat de la majoria d’esquerres. Això sí, segons Balboa el pacte ha d’incloure de forma inajornable "mesures per fer front al canvi climàtic, els drets laborals, la multinacionalitat i l’habitatge.