MÉS per Mallorca demana la dimissió de M. Rajoy i la dissolució del PP arran la sentència de la Gürtel

Busquets: "S’ha constatat que entre el PP i les empreses de Correa es va teixir un autèntic i estable sistema de corrupció"


Després de conèixer la sentència del cas Gürtel, la formació ecosobiranista de Mallorca reclama que M. Rajoy doni una passa enrere per higiene democràtica i que el Partit Popular es dissolgui. I és que, tal com ha assenyalat la coordinadora del partit Bel Busquets, "s’ha constatat que entre el PP i les empreses de Correa es va teixir un autèntic i estable sistema de corrupció institucional". 

MÉS per Mallorca ha recordat que el tresorer en temps de Mariano Rajoy, Luis Bárcenas, ha estat condemnat a 33 anys de presó i 44 milions d’euros de multa. Alhora el PP, segons la sentència judicial, és responsable civil a títol lucratiu per beneficiar-se de 245.000 euros de la corrupció del cas Gürtel. La justícia també ha considerat provada l’existència d’una caixa B al PP, que serà jutjada en una causa a part, i que possiblement treurà a la llum aquest modus operandi més semblant a la "delinqüència organitzada", que a un partit polític al servei de la ciutadania.

El també coordinador de la formació, Guillem Balboa, ha qüestionat el paper del PSOE i Ciudadanos com a responsables de "mantenir en el govern espanyol un partit al qual persegueix l’ombra de la corrupció a gran escala i arreu de l’Estat des de l’any 2009, quan es va obrir la causa de la Gürtel". Balboa també ha criticat que Rajoy digui que el PP són més que 10 o 15 casos aïllats. "A les paraules de M. Rajoy es veu la seva desconnexió amb la realitat: 10 o 15 no són casos aïllats. Prou de mirar cap a una altra banda i més assumir responsabilitats".

La formació considera que tal com es pot entendre a la sentència judicial i com apuntava la Fiscalia no és un fet aïllat, és una activitat duradora per delinquir i que a Balears ja havia estat provada amb casos com el Túnel de Sóller o Scala.

Així els dos portaveus ha coincidit en demanar la dimissió de M. Rajoy i la dissolució del PP. “La continuitat d’aquest partit incrementa la desconfiança de la ciutadania en els partits polítics i en la democràcia”, han conclòs.