MÉS demana la dimissió del batle de Vilafranca per la seves declaracions homòfobes

MÉS per Mallorca també anima al PP a rebutjar aquestes actituds discrimimatòries, ja que Montserrat Rosselló és del Partit pel Poble, anteriorment PP

En el passat ple, el batle del municipi es va referir al regidor de MÉS Sere Mateu com "poc home", en una clara al·lusió a la seva homosexualitat. Aquesta afirmació desqualifica per si sola a qui la realitza pel seu atac directe als drets de les persones, a més d’anar contra la mateixa dignitat del col·lectiu LGTBI. Aquest tipus d’afirmacions són molt més greus i inacceptables si vénen d’un representant públic. La falta de valors democràtics com la igualtat, la falta de respecte, la falta d’ètica personal i política fan pensar que aquest batle no està preparat pel seu càrrec, ja que tampoc ha estat capaç de demanar disculpes, MÉS demana ara la seva dimissió.

Animam també al PP a rebutjar aquestes actituds discrimimatòries, ja que el partit del qual forma part el batle té vincles evidents amb el PP. Els parlaments i les declaracions d’intencions són poca cosa si no van acompanyats d’actes al nostre dia a dia.

El regidor de MÉS va lamentar aquests fets en el mateix ple i li va fer saber al batle que l’havia ofès, però la discussió es va descontrolar amb la intervenció d’un altre regidor de l’antic PP. Aquesta brega té els seus orígens en el ple anterior, on MÉS va reclamar una altra vegada respecte per a totes les ideologies, un tema que es veu que és impossible pel regidor del Partit pel Poble, ja que Rosselló va increpar a un jove del municipi que va anar a llistes en les passades eleccions per MÉS per Mallorca. "Si el batle no volia dir el que va dir, ho té molt fàcil: rectificar i demanar disculpes. Costa molt poc i tothom estarà millor", ha afirmat el regidor i portaveu de MÉS al municipi, Jaume Català.

Cal tenir en compte que el passat dimarts el parlament va aprovar una llei contra la LGTBIfòbia, un instrument per combatre la discriminació a causa de la identitat sexual. Dins la llei es contemplen mesures per donar suport al col·lectiu LGTBI. Aquesta llei va sortir després d’un procés d’esmenes i està consensuada per tots els partits amb representació parlamentaria. El comentari de Rosselló és un clar símptoma de la necessitat d’aquesta llei. En el cas de MÉS, hem demostrat un compromís històric amb les reivindicacions homosexuals, ja sigui donant suport al matrimoni igualitari o amb el document vota rosa, on es recullen les principals reclamacions de la federació d’associacions d’homosexuals.