MÉS per Mallorca demana eliminar la regla de despesa i que els ajuntaments puguin utilitzar el romanent i superàvit així com endeutar-se per a pal•liar les conseqüències del Coronavirus.


El coordinador de MÉS, Antoni Noguera, ha demanat avui més coherència legislativa al govern espanyol per fer front a les conseqüències econòmiques derivades pel Coronavirus. En concret, Noguera planteja "eliminar la regla de despesa que ofega als ajuntaments" així com que els ens locals puguin utilitzar els romanents per reduir la càrrega impositiva dels ciutadans. "És una incongruència que la Comissió Europea obri la porta a què els Estats elevin la despesa tot el que sigui necessari per front a la pandèmia i que el govern espanyol no traslladi aquesta mesura als ajuntaments".

En aquest sentit, el coordinador ecosobiranista explica que "aquesta solució contribuiria a fer que els municipis, "com a administració més propera als ciutadans disposin dels mitjans suficients per mitigar les conseqüències econòmiques del COVID-19". L’objectiu, assegura Antoni Noguera, és poder "donar una resposta coordinada al repte econòmic en el qual derivarà aquesta pandèmia". Pel que fa al romanent de tresoreria, Noguera proposa que cada ajuntament decideixi cada en funció de les seves diferents necessitats i idiosincràsies com i a què destina els recursos "per a pal•liar de forma efectiva i pràctica la realitat de cada municipi". En aquest context Noguera afegeix que "d’aquesta manera contribuirem a dinamitzar les economies locals"

Segons Noguera, "és hora d’acabar amb el greuge que ha patit el municipalisme així com prescindir de la tutela que exerceix el Ministeri d’Hisenda sobre els ajuntaments. La situació actua, justifica la nostra petició. Les necessitats de la ciutadania, entenem que ara han de ser prioritàries".