MÉS per Mallorca demana al PP que retiri la seva proposició de llei de famílies

Abril: "La normativa presentada pel Govern és una llei poc retòrica i molt concreta, que va a protegir"


El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, ha recordat avui que la llei de famílies presentada pel govern d’esquerres "és una llei poc retòrica i molt concreta, que va a protegir", a diferència de la proposició de llei que ha proposat el Partit Popular. "El que seria coherent és que el PP, que durant mitja legislatura passada va tenir a la memòria del pressupost una llei de família que no va fer, deixi que el Govern faci la seva feina i que retiri la proposició de llei", ha afirmat Abril.

La llei que ha presentat el govern és una llei de consens i que ha rebut moltes aportacions amb perspectives molt diverses: s’han presentat més de 200 al·legacions i la gran majoria han estat incloses a la normativa. David Abril també ha explicat les diferències entre les propostes del Govern i del PP, que té una gran càrrega ideològica. Mentre que el Partit Popular presenta "una concepció monocultural i heteropatriarcal del que ha de ser la família, de tradició cristiana, occidental i catòlica", el govern del Pacte "parla de famílies en plural, perquè hi ha moltes formes d’estimar, de conviure i està bé que totes elles es reconeguin per llei".

A més, en aquesta llei de famílies el Govern planteja un article sobre la maternitat lliure i decidida, mentre que el títol que el PP dedica a la maternitat té moltes connotacions morals, ja que conté articles en què es parla de protegir a les adolescents embarassades "però ni xerren de prevenir aquests embarassos ni molt manco de què puguin avortar", ha assegurat el portaveu ecosobiranista.

Pensions dignes

El portaveu adjunt al Parlament, Josep Ferrà, ha valorat molt positivament la mobilització d’aquest cap de setmana per unes pensions dignes i ha explicat que "des de MÉS per Mallorca volem encoratjar a què aquesta lluita continuï, tant entre les persones joves com entre les adultes i que tengui un trasllat al pròxim 1 de maig". Ferrà ha posat èmfasi en el fet que el Dia del treball no només ha de ser una manifestació per reivindicar els drets dels treballadors i treballadores, sinó també per seguir reivindicant unes pensions dignes i la igualtat salarial entre dones i homes.

Josep Ferrà ha criticat que el govern espanyol deixi de fer "xantatge" i que "no torni a condicionar una política progressista a l’aprovació d’uns pressupostos que encara avui dia no coneixem". El diputat ecosobiranista ha demanat al PP que agafi d’exemple al Govern de les Balears i posi voluntat, diàleg i acord per poder garantir unes pensions dignes.