MÉS per Mallorca demana al govern espanyol que assoleixi els objectius de la Carta Social Europea per garantir unes pensions mínimes dignes

Joan Mas: “rebutjarem tota mena de retallades de les pensions públiques i la promoció de sistemes privats”

MÉS per Mallorca ha registrat avui una proposició no de llei al Parlament de les Illes Balears perquè es garanteixin les pensions mínimes a tots els ciutadans de les illes. La proposta de formació ecosobiranista defensa “consolidar el Sistema Públic de Pensions" i “millorar les pensions dels ciutadans de les Illes Balears, que ara per ara tenen les pensions més baixes de tot l’Estat”, ha explicat el diputat Joan Mas “collet”. El diputat ha afirmat que "és el moment de demanar al govern espanyol que assoleixi tan aviat com sigui possible tots els objectius que marca la Carta Social Europea per poder garantir unes pensions mínimes".

El diputat ecosobiranista exigeix, a més, que es facin les passes efectives per acabar amb la bretxa de gènere en matèria de pensions, que actualment s’apropa al 40%. Des de MÉS per Mallorca, asseguren que "rebutjarem tota mena de retallades de les pensions públiques" i que també mostraran la seva negativa "enfront de les reformes legislatives que suposin promoció de sistemes privats o la privatització de la gestió".

A més, Mas ha exigit que "es facin totes les passes efectives necessàries per posar fi a la bretxa de gènere en matèria de pensions, actualment estimada en un 37%". La problemàtica d’aquest dret social afecta directament als i les pensionistes, però segons Mas, no es poden deixar de banda les generacions més joves "que ara mateix veuen seriosament compromès poder accedir a una pensió".