MÉS per Mallorca demana a Biel Company que posi data per mostrar el document del REB

Ferrà: “El decret de posidònia és imprescindible per protegir el pulmó de la Mediterrània”


El portaveu del grup parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha celebrat aquest dilluns en roda de premsa el previsible anunci de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, de l’ampliació del Parc Nacional de Cabrera, “una proposta del conseller Vicenç Vidal que es va començar a gestar a principis d’aquesta legislatura, ja que és una prioritat dels Acords pel Canvi”. Ferrà ha recordat que l’ampliació comptava no només amb la participació de tots els òrgans i sectors sinó que ho feia també amb el vistiplau de l’organisme de parcs nacionals, però no amb l’anterior Ministeri.

Ferrà també ha qualificat de “molt bona notícia” l’aprovació i entrada en vigor del Decret de posidònia, “imprescindible per protegir el pulmó de la Mediterrània i que forma part dels Acords pel Canvi”. El també diputat ecosobiranista ha celebrat que entitats ecologistes demanassin a altres comunitats que segueixin l’exemple de Balears. Ferrà ha contestat, per altra banda, les declaracions del president del PP Balear, Biel Company, on ironitzava sobre el decret: “El senyor Company va ser conseller durant quatre anys i l’únic que va fer per la posidònia va ser donar llibertat per fondejar on es volgués”, ha assegurat.

Ferrà ha criticat durament les declaracions de Company davant un grup de pagesos a Son Ferriol on assegurava que “qualsevol dia d’aquests, en aquesta bassa d’aigua per regar, el conseller la llevarà i hi posarà ànecs perquè és el que li agrada”. El portaveu del grup parlamentari de MÉS per Mallorca ha recordat que el president del PP no va explicar als pagesos que quan ell era conseller “va vendre PLANDISA, una planta d’assecament d’alfals, perquè un privat hi fes una incineradora de residus sanitaris i perillosos”. Un “detallet que creiem que se li va oblidar” i que, tot i que la incineradora no va arribar a bon port va suposar el tancament d’una planta important per al sector de la pagesia.

Josep Ferrà ha recordat a Biel Company que MÉS per Mallorca ha exigit i seguirà exigint el document que demostra que hi havia un acord entre l’exministre Montoro i la consellera Cladera per a un REB. “El senyor Company va dir que estava disposat a mostrar aquest document a MÉS per Mallorca, així que li agafam la paraula i li demanam que posi dia i hora per la reunió. No es tracta només de mostrar-ho a MÉS per Mallorca, però, sinó de fer-ho públic”, ha explicat Ferrà.

Canvis al grup parlamentari

Amb l’entrada de Miquel Gallardo com a nou diputat, les comissions permanents quedaran de la següent manera: la comissió d’hisenda, pressupostos i assumptes institucionals la seguirà portant Biel Barceló, la de Turisme i Economia, Antoni Reus, la comissió assumptes socials i drets humans, així com la de cultura, educació i esports, Agustina Vilaret.

Miquel Gallardo assumirà les comissions d’Ordenació, Territori i Medi Ambient i Salut. Així, la diputada Joanaina Campomar seguirà com a secretària primera de la Mesa del Parlament, així com la comissió de reglament i Josep Ferrà seguirà com a portaveu del grup parlamentari, mentre que Antoni Reus segueix sent el portaveu adjunt.