MÉS per Mallorca critica l’actitud "outsider" en educació de Ciutadans

Busquets: "Xavier Pericay és l’hereu de Bauzá"


MÉS per Mallorca referma el seu suport a la comunitat educativa "que no ha de patir pus mai la persecució que va patir a la passada legislatura", assenyala la seva portaveu, Bel Busquets. Alhora la formació ecosobiranista recorda el compromís del govern amb l’educació amb un augment de més de 100 milions d’euros en els pressupostos d’aquesta legislatura i la creació d’un clima de diàleg entre els diversos grups de la comunitat educativa. Al mateix temps, assenyala Busquets, al Parlament hi ha una ponència que treballa per dur endavant un gran pacte per l’educació fruit d’un acord ampli de la societat per tenir una educació de qualitat.

"Dins l’àmbit educatiu hi ha calma sobretot si la comparam amb l’època fosca de Bauzá. Mentre hi ha voluntat dels grups polítics d’arribar a acords, Ciutadans fa d’"outsider" i diu que a les escoles de les Illes, al País valencià i a Catalunya hi ha adoctrinament. Cal recordar que Pericay és el secretari d’educació en l’àmbit estatal i que es comporta com l’hereu de Bauzá", assegura Busquets. Amb el seu discurs, afirma la portaveu "Ciutadans posa en dubte el Decret de Mínims que ha creat una estabilitat dins el món educatiu i també el 90% de pares que varen demanar una educació de qualitat i en català".

Paradise papers

D’altra banda el diputat de MÉS per Mallorca, Antoni Reus ha fet referència als "paradise papers com a un nou capítol dels "papers de Panamà", en relació als casos d’evasió fiscal". Reus ha recordat que fa poc es va aprovar per unanimitat una proposta de MÉS per Mallorca per lluitar contra aquests casos. No sabem encara si entre les 500 empreses o contribuents hi ha de les Illes, però "tornam a instar a les dues agències, l’estatal i la de Balears a què revisi amb les noves dades a qui es va acollir a l’amnistia fiscal de Montoro -condemnada pel TC-". I també a fer públiques quines són aquestes empreses.