MÉS per Mallorca considera necessària la moció de censura a Rajoy, però reclama al PSOE diàleg

Campomar: "La Llei d’habitatge va sortir de baix cap a dalt, no podem deixar d’agrair la feina dels moviments socials"


El portaveu de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà ha criticat avui el Partit Popular per la seva reacció desafortunada davant la dura condemna i el descrèdit del senyor Mariano Rajoy. Ferrà alhora ha valorat com a necessària la moció del PSOE "però creiem necessari també que hi hagi un diàleg amb les forces de l’arc parlamentari. Ens preocupen les paraules del senyor Ábalos, secretari d’organització del PSOE dient que no tenen a l’agenda obrir aquest diàleg. El senyor Ábalos i el PSOE s’equivoquen en aquest camí", ha remarcat el portaveu ecosobiranista. "No per negociar res sinó per compartir visions del model d’estat que vol impulsar el senyor Sánchez. Estam en una situació d’involució democràtica de l’Estat i és una moció molt necessària, però també és necessari el diàleg", assegura. Ferrà també entén que la moció no ha de perseguir fins electoralistes per part de ningú. "Si aquesta moció no tira endavant, unes eleccions anticipades serien la millor opció", conclou.

Ferrà ha recordat que aquest divendres comença la campanya, quan es donarà a conèixer el procés que durarà fins dia 9 de juny. "Esperam que hi hagi una participació alta. Les primàries formen part de l’ADN de MÉS per Mallorca. No només serveixen per guanyar suport i apropar-nos a la gent, sinó per consolidar els equips de feina", assegura. 


Llei d’habitatge

MÉS per Mallorca considera una fita històrica l’aprovació de la primera llei d’habitatge de les Balears. "És una llei que va sortir de baix cap a dalt, no podem deixar de remarcar i agrair la feina dels moviments socials. Des del primer dia, l’habitatge públic ha estat una prioritat per als Acords pel Canvi i que consoliden les mesures -obrir oficines IBAVI, Oficina Antidesnonaments de Palma, ajudes al lloguer- que ja s’han iniciat en matèria d’habitatge", ha assenyalat la diputada, Joana Aina Campomar.

La formació ecosobiranista mostra la seva satisfacció, ja que la llei arriba al màxim de competències que té la nostra comunitat autònoma i es basa en el dret a l’habitatge, promou, el lloguer social per davall 30% dels ingressos familiars, garantirà els subministraments bàsics i permetrà la mobilització d’habitatges buits i crear un parc públic d’habitatge.

"La llei segueix els acords pel canvi i demostren que feim polítiques per a la gent. La llei si estigués feta per PP i Ciudadanos no n’hi hauria la possibilitat de cessió d’ús per cooperatives d’habitatges, ni mobilització d’habitatges buits de grans tenidors o registre d’aquests habitatges. Les sancions que imposa aquesta llei no hi serien si estigués feta per la dreta", ha assegurat Campomar 

"És fruit de la participació ciutadana per sortir dels abusos d’aquesta crisi d’accés a l’habitatge. És una llei valenta, una oportunitat, un repte i sobretot un deure dur-la endavant", remarca la diputada ecosobiranista.

Campomar també ha defensat les mesures proposades i que es debatran al ple per modificar la Llei d’Iniciativa Legislativa Popular. "El que fa bàsicament és baixar l’edat de participació fins als 16 anys i posar un termini al Parlament perquè prenguin en consideració les ILP -3 mesos- i la més important, la rebaixa de les signatures necessàries per presentar les iniciatives: de 10,000 a 7,500 en l’àmbit de Balears. És una mesura més per possibilitar i garantir una major participació ciutadana”.