MÉS PER MALLORCA CONSIDERA especialment greu que Gijón no declaràs l’empresa que tenia aL Parlament ni a Cort

Abril: “Les «explicacions» de Gijón arriben tard i plenes d’enganys i irregularitats”


El diputat de MÉS per Mallorca, David Abril, considera del tot insuficient que Álvaro Gijón hagi deixat el carnet del PP, quan les greus acusacions que pesen sobre ell segueixen esquitant el Parlament i l’Ajuntament de Palma, institucions on no ha renunciat a la cadira pública que ocupa.

Per a Abril, “és de vergonya que el PP no hagi demanat clarament l’acta de diputat a Gijón, i vegi amb bons ulls que parteixi al grup mixt, sense cap crítica ni una: ho fan perquè temen que Gijón acabi implicant el partit en les irregularitats de les quals se l’acusa”. Només la regidora Marga Durán ha apuntat que Gijón hauria de deixar el càrrec, però no així els principals dirigents del partit, ni Biel Company ni Marga Prohens, entre d’altres.

“Novament, és la demostració que la corrupció, i especialment pel que fa al PP, no és cosa ‘de persones’ sinó de tot un col·lectiu organitzat”, ha tornat denunciar el coportaveu de MÉS per Mallorca: “per això calla i atorga, el PP”.

Pel que fa a la trama d’empreses, és especialment greu que Gijón no declaràs l’empresa que tenia a la declaració del Parlament ni a la de l’Ajuntament de Palma on és regidor, i que de fet les declaracions siguin diferents. Però allò que és pitjor, més enllà del que s’està investigant, és que “si el negoci en qüestió era a la Platja de Palma, i Gijón era el Gerent del Consorci, en virtut de l’adquisició de la franquícia i la constitució mercantil en aquest indret, l’encara diputat i regidor va poder tenir informació privilegiada, i per tant haver comès delictes de tràfic d’influències i informació privilegiada. Qui li donava la llicència d’activitats, ell mateix?”, es demana Abril.

En relació al pas al grup Mixt per part de Gijón, des de MÉS per Mallorca consideram que «no s’han de posar les coses fàcils» a aquesta mena de maniobres, i que la reforma del Reglament que en aquests moments s’està elaborant ho ha de tenir en compte.