MÉS per Mallorca condemna que el Constitucional sigui un tribunal polític a les ordres del PP

David Abril: “El TC ni està ni se l’espera per defensar l’Estatut”


MÉS per Mallorca denuncia la interferència del Tribunal Constitucional (TC) en el funcionament del Parlament de Catalunya. El coportaveu de la formació, David Abril, ha condemnat el fet que el TC s’hagi transformat “en un tribunal polític a les ordres del PP ”. El coportaveu ha afirmat també que multitud de juristes, fins i tot exmembres del propi tribunal, estan escandalitzats per la resolució exprés d’aquest cap de setmana per condicionar la investidura de Puigdemont.

“Pensam que és la nostra obligació, en tant que parlamentaris, de denunciar aquesta deriva que no és pròpia d’una democràcia, sinó una altra forma de corrompre el sistema”. Les Illes Balears també pateixen aquesta deriva partidista del Constitucional: es reben avisos d’inconstitucionalitat per gairebé totes les lleis que passen pel Parlament – com la de toros, la de comerç o la d’avaluació d’impacte ambiental –. “Les condicions mateixes que el govern espanyol imposa a les comunitats autònomes són contràries a l’Estatut i envaeixen competències pròpies, com passa en matèria sanitària”, ha apuntat el coportaveu de la formació.

“L’Estat incompleix l’Estatut de manera sistemàtica”, ha criticat Abril. Fa quatre anys que el REB hauria d’estar resolt, deuen 1.000 milions d’euros d’inversions estatutàries i no s’han fet efectives les competències compartides, com la cogestió dels aeroports. “El TC ni està ni se l’espera per defensar l’Estatut balear“, ha afegit.

Josep Ferrà, portaveu adjunt de MÉS per Mallorca

El diputat de la formació ecosobiranista Josep Ferrà serà a partir d’ara portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, prenent així el relleu a Bel Busquets. També s’encarregarà de les comissions de Medi Ambient i Salut. Per la seva banda, la diputada Joana Aina Campomar durà les d’Hisenda i Reglament, mentre que Biel Barceló estarà al capdavant de la d’Assumptes Institucionals i Antoni Reus de la de Turisme i Economia. Abril seguirà amb la d’Educació i la de Serveis Socials i Drets Humans.