MÉS per Mallorca celebra el penediment d’ETA

Els ecosobiranistes consideren que reconèixer el dolor innecessari causat és una passa imprescindible en la reconciliació social i política d’Euskal Herria


Des de MÉS per Mallorca reclamen una resposta de l’Estat, com acabar amb les excepcionalitats per als presos o la persecució de l’independentisme democràtic i pacífic

Des de MÉS per Mallorca s’ha celebrat el comunicat en què ETA ha reconegut i demanat perdó pel dolor innecessari que ha causat.

La formació ecosobiranista ha recordat que el penúltim atemptat amb víctimes mortals fou precisament a Palmanova, amb l’assassinat dels guàrdies civils Carlos Saenz de Tejada i Diego Salvá.

El coportaveu de la formació, Guillem Balboa, ha mostrat la seva alegria per aquest comunicat que suposa “una gran passa per a tancar un conflicte armat que ha deixat tantes víctimes i tant de dolor en el si de tota la societat basca, així com a la resta dels estats espanyol i francès”.

La també portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha demanat al Govern de l’Estat que acabi amb l’excepcionalitat que suposa la dispersió dels presos d’ETA, denunciada per les associacions de drets humans. “Consolidar el procés de pau i superar el conflicte ha de ser un objectiu de totes les parts” ha conclòs Busquets.

La formació ecosobiranista ha acabat reclamant que amb la desaparició definitiva de la violència d’ETA s’obri un procés de diàleg democràtic per a què Euskal Herria pugui exercir el seu dret a l’autodeterminació, així com la resta de nacions de l’Estat. “En democràcia i en pau no només s’ha de poder plantejar tot, sinó que també s’ha de poder dur a terme tot”, ha acabat recordant Balboa.