MÉS per Mallorca afronta el Primer de Maig amb la mirada posada en el canvi de model productiu


La formació celebrarà el dia del treball de manera virtual amb un cicle d’entrevistes

Més per Mallorca vol que aquest Primer de Maig, dia del treball, sigui un punt d’inflexió en el camí per consolidar un canvi de model productiu, social i econòmic. Aquest canvi de paradigma, ha de venir associat, segons el coordinador Antoni Noguera, a "una ocupació més digna i menys precària". En aquest sentit, Noguera destaca que "la crisi de la COVID-19 ha deixat en evidéncia la dependència del monocultiu turístic i la fragilitat del mercat laboral de les Illes Balears", Per això, segons Noguera, "el que fins ara, per a molta gent nom, és era una percepció, ara és un fet real i tangible". En aquest context, el coordinador ecosobiranista aposta per aprofitar la conscienciació col·lectiva per fer passes decidides per protegir llocs de feina així com impulsar un model capaç de reactivar l’economia des d’una òptica més sostenible i duradora en el temps".

Aquest és l’esperit amb el qual MÉS celebrarà el Primer de Maig. Serà de manera virtual, amb visió analítica i amb l’objectiu de posar les bases d’aquest nou model "els treballadors i la sostenibilitat s’han de situar al centre". Així, i englobat dins la campanya posada en marxa fa unes setmanes per repensar el futur, , durant tota la setmana s’emetran una sèrie d’entrevistes, coordinades per Ruth Mateu i Toni Trobat per donar veu als treballadors de diferents sectors: fixes i fixos discontinus del sector serveis i del turisme, autònoms, treballadors vinculats a altres sectors productius com la construcció, món sindical, i el sanitari.

D’aquestes reflexions sortiran algunes de les propostes que, posteriorment, MÉS inclourà a les conclusions finals de la campanya. De fet, aquests diàlegs, que podran seguir-se en línia, en format d’entrevista seran la base, juntament amb el cicle de taules rodones i la resta de línies de feina del partit (proposta ciutadana, reunions amb els distints sectors de la societat civil organitzada, experts, etc.) per elaborar la proposta programàtica i discursiva de MÉS per Mallorca per fer front a la crisi.
La primera d eles entrevistes s’emet aquest dimecres a partir de les 19 hores al Canal YouTube de MÉS. Comptarà am b la participació de Balti Picornell, expresident del Parlament i treballador assalariat afectat per un ERTO.

Finalitzat aquest cicle d’entrevistes, es reprendran les taules rodones.