MÉS penja la bandera LGTBI + al Parlament


Un acte a favor la llibertat d’expressió i contra la prohibició de l’exhibició de banderes considerades "no oficials" en edificis públics

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament de les Illes Balears, Miquel Ensenyat, ha penjat avui la bandera LGTBI+ a una de les balconades del despatx del grup parlamentari. Ensenyat ha defensat la seva col·locació després que dia 1 de juny el Tribunal Suprem prohibís l’exhibició de banderes no oficials en façanes dels edificis públics, segons una sentència sobre l’exhibició de la bandera tricolor canària a l’Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife de l’any 2016. Aquesta sentència, segons Ensenyat, "fereix greument el dret a llibertat d’expressió i afecta greument la possibilitat de representar la diversitat dels nostres ciutadans i ciutadanes".

D’acord amb el portaveu ecosobiranista, el Parlament ha penjat la bandera de l’Arc de Sant Martí en dies assenyalats per aquest col·lectiu, així com altres elements o pancartes que defensen i reivindiquen els drets de les persones en altres àmbits. "Que el Tribunal Suprem hagi resolt una sentència així afecta directament la possibilitat de seguir mostrant símbols dels diferents col·lectius i sensibilitats de la nostra societat". En aquest sentit Ensenyat ha defensat el pluralisme que ha de representar el Parlament i la necessitat de seguir exhibint símbols en favor de drets i llibertats així com poder visibilitzar la discriminació que continuen patint alguns col·lectius".

En aquest context Miquel Ensenyat ha recordat que dia 28 de juny és el Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+ "una jornada de reivindicació de tots els drets que encara avui dia els són negats com a col·lectiu. Una diada que vol recordar cada any a totes aquelles persones que històricament han participat en la lluita necessària per a l’alliberament sexual i de gènere. Cap sentència farà que desistim de la nostra lluita en defensa en favor dels drets i llibertats de les persones", ha conclòs Ensenyat.