MÉS participarà als actes de la Diada del 11S i reconeix el caràcter plebiscitari de les eleccions catalanes

Una desena de membres de l’executiva de MÉS per Mallorca participarà divendres als actes de la Diada del 11S a Barcelona, tant a l’ofrena floral com a la “Via Lliure” convocada per l’ANC a La Meridiana.


Aquesta mobilització social al parer de MÉS, respon a la voluntat clara del poble català de canviar-ho tot des del dret a decidir, i que cada vegada és més participativa i dóna una lliçó de democràcia i tolerància al govern central i centralista del PP de Mariano Rajoy.

Pel que fa a les eleccions catalanes del 27S, des de MÉS per Mallorca donam suport al dret a decidir dels catalans i catalanes, i reconeixem el caràcter plebiscitari d’aquestes eleccions, en el sentit que són l’única opció democràtica que ha quedat al poble de Catalunya per poder expressar-se, davant un govern espanyol que ha boicotejat tota possibilitat de què es pogués decidir a les urnes si el Principat ha de ser un Estat independent o no, la darrera vegada amb la prohibició de la consulta del 9N. Un dret a decidir que implica, per a MÉS, poder decidir també les estructures institucionals i d’estat amb les quals s’ha de dotar un poble per fer la millor política, d’acord amb els seus legítims interessos i aspiracions. I això és, en opinió de MÉS, allò que està en joc el 27S.

Des de MÉS per Mallorca ens solidaritzam profundament amb el procés català i com a opció d’esquerres, ecologista i sobiranista seguirem treballant des de les nostres Illes per construir una majoria social que faci de la nostra terra un país lliure on viure dignament, i no una província on gràcies a un sistema de finançament clarament injust i un Estat cada cop més centralitzat, els nostres ciutadans i ciutadanes reben una pitjor educació, sanitat i serveis socials que ens converteix en ciutadans de quarta categoria d’Espanya.