MÉS interpel·la els consumidors per fomentar el consum de productes del sector primari

El diputat de MÉS i portaveu de la Comissió d’Agricultura al Parlament Joan Mas “Collet” ha fet avui una crida per tal d’aprofitar la crisi derivada pel Coronavirus i convertir-la en un revulsiu que impulsi el sector primari de les illes. Segons Mas, productors i consumidors han comprovat que l’agricultura, la ramaderia i la pesca són els pilars bàsics en la producció d’aliments i, per tant, activitats imprescindibles. En aquest sentit Mas assenyala que l’objectiu del sector pagès ha de ser mantenir a mitjà i llarg termini la complicitat generada. “La complicitat que havia perdut el sector amb els consumidors s’ha recuperat i a més s’ha vist reforçada a causa de les circumstàncies actuals. Molta gent se n’ha adonat que cal mantenir viu aquest contacte”, assegura el diputat.

En aquest context, Joan Mas diu que “cal aprendre que són els pagesos del país els que ens han d’alimentar i és als comerços de proximitat amb els que hem de mantenir la confiança. Fem de la necessitat una virtut i canviem la nostra manera de consumir, mirem a pagesos i comerciants de proximitat com els nostres aliats”.

De fet, Mas ha recordat que “el sector ha estat a l’altura de les circumstàncies i des del minut zero s’ha posat al servei de la població per tal d’abastir-la d’aliments”. Ara, segons el diputat, “cal correspondre amb un consum responsable, amb compres directes, acudint a les cooperatives i als comerços de proximitat”.
Tot, explica Joan Mas, perquè el sector primari que no es pot acollir a les mesures generals que s’han posat en marxa des del govern espanyol pe pal·liar els efectes del Coronavirus. “La pagesia i la ramaderia no poden abaixar la persiana, els animals segueixen menjant i la fruita i la verdura s’ha de regar, cuidar i collir quan és el moment. Más ha conclòs felicitant la posada en marxa de diferents iniciatives de repartiment a domicili aquests dies.