MÉS impulsa les renovables i l’eficiència energètica als municipis de Mallorca

Sa Pobla i Deià redoblen els seus esforços per a combatre el canvi climàtic i fer un país més sostenible

Els càrrecs de MÉS per Mallorca a diferents institucions i nivells de l’administració estan donant un impuls especial a l’energia solar als municipis de Mallorca. Aquest passat divendres, el conseller de Promoció Econòmica del Consell, Jaume Alzamora, va visitar diverses inversions de la institució insular que sumen mig milió d’euros que, complementats per la inversió municipal, han permès millorar l’enllumenat del pavelló municipal i l’eficiència de la piscina, així com altres projectes de millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic a diferents urbanitzacions o de la climatització a l’edifici de l’ajuntament. Igualment, s’han duit a terme i es continuarà amb plans i campanyes per fomentar l’ús racional de l’energia i de l’aigua. Tot això amb el suport de les subvencions del Consell per desplegar el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima de sa Pobla (PAESC) i les ajudes per a actuacions de competència municipal.

Jaume Alzamora va estar acompanyat de dos dels regidors de MÉS per sa Pobla, Antoni Simó Tomàs i Biel Payeras, i va declarar que “les ajudes que destinam als municipis des de Desenvolupament Local tenen la finalitat de millorar els serveis i les instal·lacions per a la ciutadania, i fomentar l’estalvi energètic en els edificis públics encaixa clarament. Forma part a més de la nostra aposta per una Mallorca sostenible”.

Deià, al capdavant de la solar

Aquesta mateixa setmana s’anuncià també que l’Institut Balear de l’Energia, liderat per Ferran Rosa, assumirà el cost d’instal·lacions fotovoltaiques que repercutirà a preu de cost a consumidors i empreses de diferents municipis de l’illa. Entre ells, destaca el poble de Deià, amb una producció de 100kw. El batle, Lluís Apesteguia, va explicar que "Deià té el repte de fer front als reptes del futur, com és la lluita contra el canvi climàtic, i preservar el territori, el paisatge i el patrimoni"; per això en el cas de Deià “les noves plaques solars es col·locaran a les instal·lacions d’una empresa hotelera, ja que el Pla Especial de Protecció no permet fer-ho a teulades: això farà possible que tots els deianencs tenguin accès a electricitat neta i barata”. “Gràcies a la implicació de l’IBE i molt especialment del company Ferran Rosa, conjugarem la sostenibilitat amb la socialització de la producció de l’electricitat; no només ampliarem la producció d’energia al municipi, sinó que la socialitzarem”, emfatitza Apesteguia.