MÉS fa balanç dels #AcordsPelCanvi i obre el procés de primàries per a les eleccions generals

Biel Barceló: “MÉS farà unes primàries realment obertes i radicalment democràtiques per tal de triar els candidats i candidates que seran la veu pròpia de les Illes Balears a Madrid”


Persones afiliades i simpatitzants de MÉS per Mallorca s’han reunit avui horabaixa a Santa Maria del Camí amb dos objectius: fer balanç dels Acords pel Canvi i de les primeres setmanes de l’acció de govern a les diferents institucions, i obrir el debat per a les eleccions generals, així com aprovar el sistema d’elecció mitjançant primàries obertes dels candidats/es de MÉS a les properes eleccions generals.

Pel que fa als #AcordsPelCanvi, les diferents intervencions han apuntat tant a la valoració positiva de les primeres accions institucionals, amb mesures en favor de les persones i el territori, com ara el retorn del dret a la salut universal, la renda bàsica garantida en el cas del Govern o la prohibició de la importació de fems, pel que fa al Consell de Mallorca. Biel Barceló, coordinador general de MÉS, ha assenyalat la importància que MÉS faci part d’uns pactes i unes accions que són possibles gràcies a la presència de MÉS i a les mesures i continguts aportats per MÉS als Acords Pel Canvi. Barceló ha remarcat l’orgull que representa poder restituir la dignitat de la gent i del nostre poble, amb mesures com les esmentades o la defensa dels drets lingüístics.

No obstant, el coordinador ha advertit que “perquè tot això tengui continuïtat, cal lluitar davant el govern central perquè les nostres Illes tenguin d’una vegada per totes un sistema de finançament just, enlloc de fer-nos boicot com fan ara Rajoy, Montoro i el PP, tal i com han demostrat amb el xantatge del dèficit o el recurs d’inconstitucionalitat a la Llei de Comerç”.

Per això, cal que MÉS sigui present a les Corts espanyoles a les eleccions generals que es celebraran el proper novembre, i que ho faci amb el mateix èxit que hem assolit a les darreres eleccions, demostrant que fer política des de la base és ser la primera força política de l’esquerra a nivell municipal, amb gent a tots els pobles i tots els barris disposada a canviar les coses. I que per canviar les institucions i la política de l’Estat també cal que el règim es qüestioni des dels territoris i nacions de l’Estat, com és el nostre cas, on encaram el repte d’obtenir per primera vegada representació de l’esquerra sobiranista, ecologista i alternativa i de tenir d’una vegada per totes una representació que vertaderament representi la gent de les Illes.

L’Assemblea ha aprovat el reglament de primàries obertes per triar els candidats i candidates de MÉS. Barceló ha destacat que el sistema de primàries aprovat, “l’únic vertaderament obert, nou i radicalment democràtic, sobretot si el comparam amb les primàries ‘d’aparell’ o les primàries ‘amb circumscripció única i a la mida del líder’ d’uns altres”. Segons el reglament aprovat, qualsevol persona pot presentar-se a les primàries de MÉS en un procediment d’elecció obert, i també votar, d’acord amb el cens que s’obrirà el setembre.

Segons Barceló, “Allò que tenim clar és que MÉS es presentarà a les eleccions generals amb la seva marca, ja sigui sols o en coalició, i serà la gent de MÉS que decidirà quina és la millor fórmula per obtenir una veu pròpia de les Illes Balears a Madrid per tal d’incidir en la política també a nivell estatal per defensar d’una vegada per totes els ciutadans i les ciutadanes de les nostres illes al Congrés”.