MÉS exigeix la retirada immediata del projecte d’ampliació de l’Aeroport de Palma

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera ha exigit aquest divendres al govern espanyol la retirada "de manera immediata" del projecte d’ampliació de l’Aeroport de Palma. Noguera, ha explicat que, després d’analitzar els documents del projecte exposats al públic, ha confirmat que "el Govern, al mateix temps que fa les obres té el projecte d’ampliació de Son SantJoan en procés de licitació". En aquest sentit, Noguera, ha qualificat l’organisme gestor dels aeroports de "poc transparent, molt fosc i poc democràtic" per haver iniciat la licitació dels projectes d’obra abans de tenir l’avaluació d’impacte ambiental.

Segons Noguera, els partits que "tenen fil directe amb el Govern espanyol", haurien de demanar responsabilitats "perquè aquest projecte no pot tirar endavant sense la participació del Governde les Balears, l’Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca", que s’han assabentat "d’aquella manera" d’aquesta actuació.

Noguera ha comparegut acompanyat de Neus Truyol qui ha qualificat la situació de "deslleial i aberrant". Truyol ha recordat que "aquest projecte significa més vols i més vehicles privats, totalment el contrari al que aspira la majoria social i política d’aquestes illes". En aquest context ha demanat al govern espanyol que reflexioni sobre el fet que acaba de declarar l’emergència climàtica "anunciant 169 milions d’euros a fons per al clima i alhora més de 200 milions d’euros en l’ampliació de l’aeroport de Palma".