MÉS dóna suport al poble i la República Sahrauí als camps de refugiats

Una delegació de MÉS per Mallorca fa dos dies que està fent feina als campaments sahrauís de Tindouf per tal de conèixer de prop la situació dels refugiats i els projectes de cooperació.

Una delegació de MÉS fa dos dies que està fent feina als campaments sahrauís de Tindouf. Aquest encontre reafirma la relació de MÉS amb el Front Polisari la necessitat d’una solució definitiva al conflicte. La delegació de MÉS està formada pel conseller de Desenvolupament local del Consell de Mallorca, Joan Font, el Director General de cooperació del Govern, Antoni Servera i el batle de Montuïri i president del Fons Mallorquín de Solidaritat, Joan Verger. També han anat els regidors de MÉS Jaume Tomas, i Pere Fuster.

Durant els dos dies que la delegació de MÉS duu als campaments s’han mantingut reunions amb diverses organitzacions com la Mitja Lluna Roja Sahrauí i la Unió Nacional de dones Sahrauís. També s’han reunit amb càrrecs institucionals com el ministre d’Educació de la república sahrauí i el governador de la wilaya de Dakhla. Aquests encontres volen denunciar la situació d’oblit i abandonament del poble sahrauí i reclamar l’autodeterminació dels pobles.

"La situació del poble sahrauí és complicada. La permanència a l’exili durant més de 40 anys fa que depenguin totalment de l’ajuda internacional per a poder sobreviure en mig del desert. Les condicions de vida en els campaments creen moltes mancances", han explicat els membres de la delegació, que aplega representants del Consell de Mallorca, Govern Balear, ajuntaments, Fons Mallorquí i l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí.