Suport a les ansies de llibertat del poble català

Busquets: “La Fiscalia i els tribunals no aconseguiran aturar la democràcia”


Una delegació de membres de l’executiva de MÉS per Mallorca, encapçalada per la seva portaveu Bel Busquest ha participat als actes de la Diada del 11S a Barcelona, tant a l’ofrena floral com la manifestació, enguany descentralitzada, ja que s’ha convocat des de cinc escenaris diferents: Lleida, Berga, Salt, Tarragona i Barcelona. Els representats de MÉS- la portaveu Bel Busquets, la diputada del Parlament de les Illes Balears Joana Aina Campomar, el conseller del Consell de Mallorca, Lluís Apesteguia, Biel Frontera, membre de l’executiva i regidor de MÉS per Inca i el regidor de Palma Llorenç Carrió- s’han sumat a la mobilització des de la capital catalana. Enguany el missatge que transmet aquesta multitudinària manifestació és que Catalunya és “a punt” per exercir la seva sobirania i arribar a la independència.

Cal recordar que la Diada se celebra en un ambient polític tant a Catalunya com a Espanya més complex d’allò habitual. Un parell de setmanes després de l’11S Puigdemont es sotmetrà a una qüestió de confiança a la qual gaudirà del suport de la CUP, malgrat aquest examen es farà justament per les insuficiències i contradiccions del Govern de la Generalitat per poder liderar de manera òptima el full de ruta sobiranista. A Espanya no sols la cosa no millora, en el sentit que no hi ha un interlocutor vàlid al govern central predisposat si més no a seure’s a una taula i a parlar del problema territorial. Tot i així, MÉS vol deixar palesa la seva convicció que el procés català no s’aturarà i que les aspiracions democràtiques de cridar a la població a les urnes, no poden ser anul·lades per les decisions que es prenen des d’altres instàncies. Així ho ha manifestat la portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets “La Fiscalia i els tribunals no aconseguiran aturar la democràcia”.

Es tracta d’un moviment que en termes generals, respon tant a la voluntat d’un poble per ser lliure, com a l’esgotament per unes estructures de l’anomenat règim del 78 que d’alguna manera han estat també compartides per les elits del Principat. MÉS dóna suport a les ànsies de llibertat del poble català, ja que aquesta mobilització social respon a la voluntat clara del poble català de fer efectiu el que sempre ha defensat la coalició ecosobiranista: el dret a decidir.